CHP İzmir yılbaşı öncesi açıklanabilir

CHP İzmir yılbaşı öncesi açıklanabilir

CHP İzmir'de İl Başkanı Deniz Yücel Ankara temaslarının ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Özgür TUĞRUL-YURT 

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda gerçekleşen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP İl Başkanı Yücel, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
 

GENEL MERKEZ MESAİSİNİ ANLATTI
Genel Merkez ziyaretinde Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile  görüştüğünü söyleyen Yücel, “Aday belirleme süreci ve  adayların açıklanacağı takvimle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. CHP’de olmayan 8 ilçenin erken açıklanması gibi bir düşüncemiz vardı. Bunu yineledik. İYİ Parti ile partimiz açısından yapılan ittifak görüşmelerinin netleşmemesinden dolayı adaylarımızın açıklanması gecikti. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Hanım bir mutabakata vardılar. Bundan sonraki süreçte aday belirlemenin daha hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Aday adayları ile görüşüyor, dosyalarını inceliyoruz. Aday adaylarımız, bilgimiz dahilinde genel merkezde de ilgili genel başkan yardımcılarımızla görüşmeler yapıyor" dedi.

HEYET GELECEK
TBMM bütçe görüşmelerinin bitmesinin ardında İzmir, İstanbul, Ankara için doğru adayın belirlenmesi noktasında çalışma yapacak bir heyet oluşturalıcağını belirten Yücel, “Şu anda TBMM’de bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bütçe görüşmeleri bittikten sonra İzmir, İstanbul, Ankara’ya genel merkez tarafında bir heyet belirlenecek. Her ilde doğru adayın saptanmasına yönelik çalışmalar yapacak. STK’lar, örgüt, iş dünyası ile görüşecek ve bunu genel merkeze raporlayacaklar. Bu çalışma birçok ilde yapıldı ve olumlu sonuçlar verdi. Yılbaşı öncesinde İzmir’de de böyle bir çalışma yapılması söz konusu… İzmir’de de aday adaylarımızı en kısa sürede belirleyip seçim çalışmalarımızı hızlandıracağız CHP zaten alanda… 24 Haziran sonrasında biz kısa sürede çalışmalara başladık. Örgütlerimiz şuan sahada çalışıyor. Ev ziyaretleri yapıyorlar, esnaf ziyaretleri yapıyorlar, STK’lar ile bir araya geliyorlar. Adaylar belirlendikten sonra çalışmalar daha da hızlanır.

8 İLÇE YILBAŞINDAN ÖNCE...
CHP’nin iktidarda olmadığı 8 ilçenin yılbaşı öncesinde açıklanma ihtimali olduğunu belirten Yücel, CHP’de olmayan 8 ilçenin adaylarının yılbaşında önce açıklanma ihtimali var. O konuda çalışmalarımızı  yapıyoruz. Diğer ilçelerin yılbaşı sonrasına kalma ihtimali daha yüksek…” diye konuştu.

Kaybedilen 8 ilçenin yanı sıra erken açıklanması gerektiğini düşündükleri 3 ilçe daha olduğu söyleyen Yücel,”8 olabilir, 8+3 olabilir. Çeşitli sebeplerden dolayı erken açıklanması gerektiğini düşündüğümüz toplamda 11 ilçemiz var” dedi.

BÜYÜKŞEHİR ADAYI...
Büyükşehir adayının ne zaman açıklanacağı yönelik soruyu yanıtlayan Yücel, “Büyükşehir adayımızın yılbaşı öncesinde açıklanması söz konusu olabilir, yılbaşı sonrasında da kalabilir. Büyükşehir adayımızın, metropol ilçelerle ilgili görüşünün alınması gerekir diye düşünüyorum. O yüzden tarih vermemiz söz konusu değil.

TUNCAY BEY BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR
“Tuncay Özkan’ın örgütle yaptığı toplantılardan dolayı örgüt içinde rahatsızlık olduğu söyleniyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Size yansıyan bir rahatsızlık var mı” sorusuna cevap veren Yücel, "Tuncay Özkan'ın örgütle bir toplantı yaptığını bilmiyorum. En son ilçe başkanlarımızla kahvaltılı toplantıda bir araya geldik. Sinema konusu basına yansıdır ama büyütülecek bir şey değil diye düşünüyorum. Genel merkeze iletilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Tuncay Bey bizim için değerlidir, İzmir Milletvekilimiz, Genel Başkan Yardımcımızdır. Zaten örgütün hassasiyetini kahvaltılı toplantıda kendisine iletmiştik” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU İÇİN NE DEDİ?
“Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz gün “İzmir için kendini yak derlerse yakarım” diye bir açıklama yaptı. Sizce geri dönüş için açık kapı bırakıyor mu” nasıl değerlendiriyorsunuz ise Yücel şu yanıtı verdi: Bu söylemi, Aziz Bey’in İzmir’i e ne kadar sahiplendiğini, ne kadar sevdiğini, her şeyin hatta kendisinin bile üzerinde tuttuğunu gösterir. Ben her türlü özveriyi yaparım gibi bir anlam içerdiğini düşünüyorum. Bunu adaylık için açık kapı olarak değerlendirmek doğru olmaz. O biraz niyet okumak, tabiri caizse öküzün altında buzağı aramak gibi olur... 

ADAY BULAMAMA, KAOS GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU OLAMAZ
Yücel, “Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda aday bulamama, kaos gibi bir durum söz konusu olabilir mi” sorusuna şu cevabı verdi: “CHP’de bu görevleri yapacak birbirinden değerli isimler var. Aziz Kocoaoğlu da birbirinden değerli isimlerden bir tanesi. Görevini başarıyla, layıkıyla yapan bir isim. İzmir için çok değerli... Ancak Sayın Kocaoğlu’nun 15 sene hizmet verdikten sonra devam etme niyeti olsaydı, açıkça paylaşırdı diye düşünüyorum. Bunu siyasi manevra olarak yorumlamıyorum. Böyle bir niyeti olsa benle de genel başkanımızla da paylaşırdı diye düşünüyorum. CHP, Cumhuriyeti kurmuş bir partidir. Milli mücadeleyi başlatıp, başarıya ulaştıran bir partidir. O yüzden bir ilde aday bulamama gibi bir sorun ya da kaos söz konusu olamaz. Hele hele İzmir gibi bir ilde böyle bir şey söz konusu olmaz" ifadelerini kullandı. 

2014’TE YAŞANANLAR TEKRAR YAŞANMAZ
“2014’te aday gösterilmeyen bazı isimler başka partilerde gitmiş ya da bağımsız aday olmuştu. Sizin bu dönem böyle bir tedirginliğiniz var mı” sorusunu yanıtlayan Yücel, “Öyle bir korkumuz tereddüdümüz yok. Daha önce de ifade ettim. 2014’te yaşananların en temel sebebi genel merkezin, il ve ilçelerle iletişim kopukluğudur. Biz bunun yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Aday olmak önemli değil, CHP için, ülkemiz içi mücadele etmek önemli... Aday adaylarımızla bir araya geldiğimizde gerekli uyarıları zaten yapıyoruz. Önemli olan bu sürecin hakkaniyetli bir şekilde sürdürülmesi... Ben 2014’te yaşananların tekrar yaşanacağını düşünmüyorum” dedi.