CHP İzmir'de kirli kulisler

CHP İzmir'de kirli kulisler

Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretinin perde arkası...

Siyaset İzmir'e taşındı ya. Mücadele ve yarışma ve çekişme normal... Ama bel altı olması yanlış.. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'​na son İzmir gezisinde ayıp ettiler.. Ayıbın adı Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel idi... Aziz Kocaoğlu sondan bir önceki ayıbı Genel  Sekreter'in de aralarında bulunduğu İzmir milletvekillerine 'ihanete uğradım' diye çıkışmasıyla yapmıştı. Kamil Oktay Sındır'a 'genel sekreter yardımcım' diyerek de bu ayıba 'tüy' dikmişti. İzmir bilir ki, Aziz Kocaoğlu demek, Alaattin Yüksel demektir... Aziz Kocaoğlu 'belediye başkan adayı olmayacağım' diye Arçelik bayiinde emeklilik günlerine dönmeye hazırlanırken, Alaattin Yüksel her geçen gün ya​ln​​ızlaşmaya, hırçınlaşmaya başladı. Ve tartışıla tartışıla dün topun ağzına geldi. Zaten Kemal Kılıçdaroğlu'na rağmen seçilmişti. Hasbelkader de... Neyse, hava limanına geri dönelim... CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir’e bir hışımla geldi geçti peh peh peeeh.  İzmir'de CHP kulisleri çok hareketli ve bir o kadar da kirli. Vaktinde getirilmedi.. Hava alanı da alan adeta bomboştu.. Adnan Menderes hava limanında CHP’ye İzmir’de yakışmayan bir manzara ile karşılaştık. Belki de Kılıçdaroğlu'nun adeta sabote edilmiş gezisinden sonra AKP  İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın 'Genel başkan mı, parti meclisi üyesi mi karşıladılar' dediği acımasız ama yerinde bir eleştiriydi.. Ana muhalefet partisi genel başkanına yönelik üslubu yadırgansa da, bir il başkanının 'dengini' eleştirmesi kuralını ve nezaketini bir kenara bırakarak yapsa da bu kozu verenlere ne demeli. Aslında karşılamanın biraz da sabote dilerek iyi olmayacağını Kemal Kılıçdaroğlu haber almıştı. Muhtemelen iletişim danışmanı Barış Bozkurt alan ve meydan ile ilgili dakika dakika kendisine bilgi vermişti. O da 'Alalattin beye söyleyin Aziz Başkan’la ilişkileri çok iyi, İzmir’i de birlikte yönetiyorlar, oradaki kalabalıktan bilgim var. Beni kaç kişiye konuşturacaklar” diye uçak havalanmadan önce  mesajını yollamıştı bile... Bu mesaj etkisini göstermiş, daha uçak inmeden Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel, iki parti yöneticisi ve iki milletvekili ile İzmir’de kısa bir gerginlik yaşamıştı bile..



Zaten gezi boyunca resim karelerinde görüldügü gibi dün görünen bütün manzara ve resim karelerinde Alaattin Yüksel oldukça gergindi.

Bir karede Aziz Başkandan ki oldukça bitkin ve bir o kadar yalnızları oynuyordu. CHP‘nin meşhur sosyal medya manzaralarıyla karşılaşmadı, resim ve imza istenmedi. Tabi bunu artık kendi iyice sorgulamalı ki, hafta içi örgütü ve milletvekillerini resmen fırçalamasının karşılığı olsa artık. İzmir iyi yönetiliyor Buna rağmen CHP Genel Başkanı İzmir’e indiğinde hemen hava alanında basının karşısına geçerek, "İzmir çok güzel yönetiliyor. Biz o sebeple bütün Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğiz “ dedi. Ne desin ki. Ve bu sözlerle pası da AKP’ye atıyor. AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP liderinin şaka da yapmış olabileceğini söyleyerek , "Bence Sayın Kılıçdaroğlu ironi yapmıştır. Veya şaka yapmıştır. Daha iki gün önce, CHP İzmir İl Örgütü'nün istişare toplantısında ortalık ayağa kalkmadı mı? Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İzmir Milletvekilleri birbirine girmedi mi? CHP İzmir Milletvekili Sayın Tacettin Bayır Sayın Kocaoğlu’na hitaben, 'Sizi savunmaktan yorulduk' şeklinde beyanda bulunmadı mı? Kılıçdaroğlu 'İzmir iyi yönetiliyor' cümlesini gitsin CHP İzmir İl Örgütü'ne söylesin. Bakalım kendisine ne diyecekler?" diyerek golü filelere gönderiyor.. Daha sonra Balçova’da anlamlı bir açılış vardı. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya  başarılı ve akıllı hizmetlerinin yanı sıra şehit polis Haluk Varlı Parkı'nın açılışına şehidimizin eşi İdil Varlı'yı davet etmesi, kurdelayı birlikte kestirmesi Kılıçdaroğlu'na moral oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Havagazı Fabrikası'nda şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar yemeği ile seyahat normale dönse de şehit aileleri ve gazilerin yoğun ilgi gösterdiği iftar programının yapılacağı tarihi Havagazı Fabrikası'nın bahçesine gelenlerin tek tek aranarak içeri alınması,  iftar programına İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatice İşbilen katılmaması dikkat çekti. İşbilen, katılmama gerekçesini ‘Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki açıklamaları ve sözleri' diye açıkladı. Ama bu tavrın iktidar kanadından bir telkinle olması olasılığı yok değil. Karşıyaka’ya arabalı vapurla geçiş Aziz Kocaoğlu iftar sonrası her nedense Genel Başkanının programından ayrıldı.  Daha sonra gecikmeli olarak dahil oldu. Balçova Üç Kuyular İskelesi’nden Karşıyaka’ya arabalı vapurla geçerlerken Kocaoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karşısında durduğu fotoğraf da dikkat çekiciydi.

Kocaoğlu, fotoğrafta Kılıçdaroğlu ile konuşurken ayağını demirlere atıp rahat ve umursamaz bir şekilde duruyor. Bu fotoğrafı Kocaoğlu’nun Büyükşehir’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, bir önceki dönem Başbakan olan Ahmet Davutoğlu’nu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu karşılama fotoğraflarıyla karşılaştırınca yorumlar da size kalıyor.



Karşıyaka’da Kılıçdaroğlu, taksi durağını ziyaret ederek, burada taksi şoförlerine, "Ben anket firmalarına kamuoyu araştırması yaptırmıyorum. Benim anketörlerim sizlersiniz" dedi. Sayın Kılıçdaroğlu keşke o taksi durağında, bir taksiye binip İzmir'de dolaşsaydı... Taksicilerin anlattıklarını dinleseydi... CHP'nin İzmir'de Türkiye genelinde ses getirecek bir icraatı yok. Havalar ısındı, Karşıyaka, Bostanlı, Çiğli ve Menemen çöp kokuyor. CHP'li belediyeler, İzmir'de bir Eskişehir kadar başarılı olsaydı, iktidar şansını yakalayabilirdi. CHP, İzmir'de başarılı olsaydı, Tayyip Erdoğan'ın yakaladığı rüzgarı yakalayabilirdi. İddia ettikleri gibi sosyal demokrat belediyeciliği İzmir'de hayata geçirebilmiş olsalardı, iktidar olabilirlerdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP kurmayları olayların bu yönüne de bakarlarsa bizlere hak vereceklerdir. En önemlisi İzmir'deki bu kirli kavgalara ve kirli ilişkilere neşter vurmazsa, 2019’da bu kez gerçekten İzmir’de hüsran yaşar! Biz bunları yazınca kötü adam ilan ediliyoruz, ama birileri gözü karartıp doğruları yazmalı Aksi halde İzmir halkı işkence çekiyor. CHP iktidar olamıyor, Türkiye iktidar sorunu yaşıyor...

Özgür TUĞRUL/Egemedyası