CHP İzmir’den milletvekili seçilen 14 isim mazbatalarını aldı!

CHP İzmir’den milletvekili seçilen 14 isim mazbatalarını aldı!

CHP İzmir Milletvekilleri İl Seçim Kurulu’na gelerek mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Hasan Sümer’den aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mazbatasını İzmir İl Başkanı Deniz Yücel alırken, Tuncay Özkan adına ise Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak aldı.

Özgür TUĞRUL/YURT

DENİZ YÜCEL: KENDİSİNE YARIN ELLERİMLE TESLİM EDECEĞİM

Kılıçdaroğlu’nun mazbatasının yarın teslim edeceğini belirten Yücel, “Bugün ben de hayatı boyunca demokrasi hukuk özgürlük adalet mücadelesi vermiş olan liderimizin mazbatasını alma onurunu yaşadım. Kendisine yarın ellerimle teslim edeceğim” dedi.

CHP İzmir Milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kısa açıklamalarda bulundu.

Bedri Serter: Eşime teşekkür ediyorum. Çocuklarıma da çok teşekkür ediyorum. Örgütümüzle takım olarak gereği neyse Ankara’da yapacağız. Hepinize söz veriyorum.
Selin Sayek Böke: Bize bu temsil onurunu veren vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Cumhuriyet laiklik diyeceğiz.

Kani Beko: Öncelikle CHP il başkanıma, il yönetim kurulu üyelerine, ilçe başkanlarına, gençlik ve kadın kolları ile İzmirlilere teşekkür ediyorum. Eşitlik, özgürlük, barış, adalet, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinde TBMM’de sizlerle yan yana omuz omuza devam edeceğiz.

Mehmet Ali Çelebi: Öncelikle örgütümüze emekleri için teşekkür ediyorum. İki günlükken bıraktığım Ali ile beraber geldim. Umudu dirençle devam ettirmeye devam edeceğiz.

Ednan Arslan: Gençlik örgütlerinden gelip vekil olmuş kardeşinizim. Erzincan’ın köyünden gelip vekil olabiliyorsam bunu Atatürk ve Cumhuriyete borçluyum. Mazbatamı gençlik, kadın kolları adına ve ilçe başkanlarım adına alıyorum. Demokrasi mücadelesi devam edecek. Safları sıklaştırın.

Mahir Polat: Bu mazbataların altındaki emek örgütümüze ait. Onlara ve bize güvenen seçmenlerimize layık bir milletvekili olmak için çalışacağım. Hepsine çok teşekkür ediyorum.

Kamil Okyay Sındır: “Bir seçimi geride bıraktık. Halkımızın iradesiyle TBMM’de ülkenin yasama organında bir dönem daha çalışma görevi aldım. Dolayısıyla bu mazbata milletin verdiği görevin belgesidir. Örgütümle beraber bu görevi, halkımıza milletimize en doğru zamanında ve en iyi hizmeti verebilmek adına görev almak üzere teslim aldım. Bütün örgütün alın terinin payı var bu mazbatada. Buna layık olmaya çalışacağız. Demokrasi, birlik ve beraberliğimiz, barış adına herşeyden önce adalet adına mazbatanın gereğini layıkıyla yapma çabası içinde olacağız.”

Murat Bakan: “İkinci dönem vekil oluyoruz. Gerçekten zor bir dönem geçirdik. Üç yılda üç seçim, anayasa değişikliği, referandum, darbe girişimi geçirdik. Türkiye’de kutuplaşmanın yerini kardeşliğin birliğin beraberliğin aldığı bir dönem olmasını diliyorum. İzmir il örgütüne teşekkür ediyorum.”

Sevda Erdan Kılıç: "Ben de mazbatamı almaya eşim ve oğlumla geldim. Ebru Okay’ı da özellikle devam ettim. Gece gündüz çalıştı. Hak hukuk adalet mücadelesini bundan sonra vekil olarak vermeye devam edeceğim. 2 Temmuz’da mazbata almanın gereğini yerine getirmeye söz veriyorum. Ezenin karşısında ezilenin yanında olmaya devam edeceğiz”
Tuncay Özkan’ın mazbatasını Mehmet Şakir Başak aldı. Başak "CHP’ye oy veren her yurttaş adına arıyoruz. Onlara layık olacağımıza söz veriyoruz" 

Özcan Purçu: "Bu belgeyi bize İzmirliler verdi. İl ve ilçe örgütüme ve bütün İzmirlilere teşekkür ediyorum. İzmir halkı adına alıyorum. İzmir ve Türkiye için partim için herkes için elimden geleni yapacağım.
Ben 
Tacettin Bayır: "3 yılda 3. kez mazbata aldık. Bir yıl sonra dördüncüsünü almak zorunda kalmayalım. Gençler alsın bundan sonra. Beton ekonomisinden seçime ekonomisine geçtik. Ekonomik maliyeti var seçimlerin ülkeye. Artık bu mazbatalarla normal sürelerde görevlerini tamamlamasını diliyorum"