CHP İzmir'in yeni il başkanı belli oldu

CHP İzmir'in yeni il başkanı belli oldu

CHP İzmir İl Yönetimi, Alaattin Yüksel'in istifası sonrası olağanüstü toplandı. Toplantıda tüzük gereği yönetim kendi içinde başkan seçti.

CHP İzmir'de İl Başkanı Alaattin Yüksel'in istifası sonrası il yönetimi olağanüstü toplantı gerçekleşti.

Saat 16:00'da başlayan toplantıda 4 il yöneticisi dışında 26 yönetici yer aldı.

GÜVEN BAŞKAN SEÇİLDİ

İl yönetimi, Yüksel'in istifası sonrası flaş bir karara imza attı. Yönetim tüzük gereği kendi içinde seçim yaptı. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven, oybirliğiyle il başkanı seçildi. Toplantıya katılmayan 4 yöneticinin de telefonla onayının alındığı belirtildi.



“PARTİMİZİN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN”

CHP İzmir'in yeni İl Başkanı Asuman Ali Güven, ANKA'ya yaptığı ilk değerlendirmede ise şöyle dedi:

“İl Başkanımızın istifasına üzüldük. Onun başkanlığında İzmir’de ses getiren büyük işlere imza atan çok uyumlu bir yönetimimiz vardı. Kendisinin istifası sonrasında kurumsal yapımızın devamı, parti çalışmalarımızın aksamaması ve partimizin zarar görmemesi için olağanüstü toplantıyla arkadaşlarımın oybirliğiyle bu onurlu ve önemli göreve layık görüldüm. Tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. En baştan beridir süren uyumlu çalışmamız hem il yönetim kurulumuzla, hem ilçe başkanlıklarımız ve belediye başkanlarımızla, hem de genel merkezimizle artarak devam edecektir. Yine CHP’ye ve İzmir’imize yakışan çalışmalarla halkımıza hizmet etmeye, demokrasi, cumhuriyet, laiklik ve adalet için mücadele vermeye devam edeceğiz.”

ONAYLANACAK YA DA SEÇİME GİDİLECEK

Öte yandan, Genel Merkez'in seçimi onaylamayacağı da parti kulislerinde konuşuluyor. Ulaştığımız bazı MYK üyeleri, Genel Merkez'in görüşü alınmadan yapılan seçimin veto edilebileceğini ifade etti. CHP Genel Merkezi, ya Asuman Ali Güven’in başkanlığını onaylayacak ya da yönetimi görevden alarak örgütün seçime gitmesini isteyecek.

AZİZ KOCAOĞLU BELEDİYE BAŞKANLARINI TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

DHA'nın haberine göre Bu arada geçen aralık ayında yapılan kongrede Alaattin Yüksel'e açık destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da ilçe belediye başkanlarını durumu değerlendirmek için toplantıya çağırdı.

Toplantıya 22 ilçe belediye başkanından Buca, Karşıyaka, Dikili ve Bayraklı katılmadı. Belediye başkanlarının Alaattin Yüksel'in il başkanlığı görevine devam etmesi yönünde görüş bildirdiği kaydedildi.