CHP Karabağlar'dan birlik beraberlik buluşması

CHP Karabağlar'dan birlik beraberlik buluşması

CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı, Birlik,Beraberlik ve Dayanışma Yemeği düzenledi.

YURT/İZMİR

Balçova Termal Otel Kardelen Düğün Salonu’nda düzenlenen yemeğe CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Kani Beko, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Eski Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Çam, CHP Muğla Eski Milletvekili Tolga Çandar, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, ilçe başkanları, il başkan yardımcıları,, meclis üyeleri, belediye başkan aday adayları ve meclis üyesi aday adayları katıldı.

Program, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilçe örgütüne gönderdiği mesajın okunması ile başladı. Kılıçdaroğlu’nun mesajında, "Karabağlar İlçe Örgütümüzün düzenlemiş olduğu dayanışma yemeğine katılan tüm partililerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sevgili CHP'liler ve değerli yol arkadaşlarım çağdaş uygarlık yolunda birlikte gece gündüz çalışarak halkın partisini iktidara getireceğiz. Örgütümüze olan inancım tamdır. En iyi dileklerim sizlerle" ifadeleri yer aldı.

Organizasyonun açılış konuşmasını CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız yaptı. Konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısı yapan Yıldız şunları söyledi : “Bu yemeği iki sebepten düzenledik. Birincisi Karabağlar İlçe Örgütü olarak ilçe binasını mülk edinmek istiyoruz ve buradan gelecek gelirle altlık oluşturalım dedik. İkincisi ise 31 Mart yerel seçimleri öncesi örgüt içinde birlik ve dayanışma olsun istedik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk'e inananlar bir ölüp bin doğdular. Gezi'de, Adaet Yürüyüşü'nde, Kordon'da, Maltepe'de milyonlardı. Onlar işçilerimizdi, köylülerimizdi, gençlerimizdi, ödünsüz savunucular kadınlarımızdı. Onlar özgür ve demokratik bir Türkiye isteyen halkımızdı. Ülkemizi 16 yıldır gerici bir iktidar yönetiyor. Ülke ekonomik krizle boğuşuyor. Neo-liberal bir istibdat dönemi yaşıyoruz. Adalete güven sıfırlandı. Basın susturulmuş. 24 saat tek adam konuşuyor. Ülkemiz bu durumdayken, CHP'yi kuran kuvayı milliyecilerin torunları birlik ve dayanışma içinde mücadele edecek miyiz? Önümüzde 31 Mart yerel seçimleri var. Demokrasiyi yerelden başlatacağız. Omuz omuza verecek miyiz? O zaman yalnız İzmir'in dağlarında değil, Türkiye'nin bütün dağlarında çiçekler açar.”

Yıldız’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bu tür buluşmaların motivasyonu arttırmak için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Yücel, “Koordinasyonumuzu, inancımızı ve kararlılığımızı hiç yitirmememiz gereken bir dönemden geçiyoruz. Bir mücadele veriyoruz. Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle, işçisiyle emeklisiyle bu ülkenin daha yaşanılabilir bir hale gelmesi için bir mücadele veriyoruz. İnsanlarımızı inançları, etnik kimlikleri, savundukları değerler yüzünden ötekileştirilmediği, ayrıştırılmadığı  ve toplumun kutuplaştırılmadığı bir Türkiye kurmak için mücadele ediyoruz. Daha eşit, özgür ve demokratik yaşamak için mücadele ediyoruz. Gençlerimiz işsiz, Türk parası her geçen gün yabancı paralar karşısında eriyerek gidiyor. Ekonomi çökmüş durumda. İflaslar, konkordatolar, hacizler, icralar rekor kırdı. Ülkemizi bu duruma getiren, milletimizi yoksulluğa ve işsizliğe sürükleyen AKP iktidarı seçimler yaklaştıkça ülkedeki gerginliği ve kutuplaştırmayı artırıyor. Bunu neden yapıyorlar çünkü korkuyorlar. İktidarı kaybetmekten korkuyorlar, ekonomik krizin konuşulmasından korkuyorlar, halkın çaresizliğinin gündem olmasından korkuyorlar, Saray'ın zevk ve sefa içinde yaşadığı bir ortamda milletimizin değerlerinin, milli servetimizin çarçur edilmesinin gündem olmasından korkuyorlar, en çokta CHP ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'ndan korkuyorlar. Yargının baskısına rağmen onların her türü yalanını, talanını, yolsuzluklarını, faiz lobilerine ödedikleri milyarlarca lirayı kirli ilişkilerini korkmadan ifşa eden halka gerçekleri anlatan CHP onların en büyük korkusu. Bizler bu düzene dur demek zorundayız. Ülkedeki bu durumdan rahatsız olan toplumun tüm kesimlerini CHP çatısı altında birleştirmek zorundayız” diye konuştu.

Programda Tolga Çandar sahneye çıkarak türküler söyledi. Ardından program  İzmir Müzisyenler Derneği’nin türküleriyle devam etti.