CHP komşu oluyor

CHP komşu oluyor

CHP, Mart 2019’daki yerel seçimlerde kampanyasını sokak örgütlenmesi modeli üzerinden yürütecek.

CHP, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde kampanyasını sokak örgütlenmesi modeli üzerinden yürüterek, seçmenle komşuluk düzeyinde iletişim kurmayı amaçlıyor.

24 Haziran seçimlerinin ardından CHP Parti Okulu, Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında CHP’nin seçmene erişim konusunda örgütlenme modelinde köklü değişiklikler yapılması benimsendi. CHP ’nin bu hafta başı yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Aytuğ Atıcı, yeni örgütlenme modeliyle ilgili bir sunum yaptı.

Yeni örgütlenme modeline göre, CHP artık seçmene sandık üzerinden değil, sokak üzerinden ulaşacak. Sokak örgütlenmesi modeli yerel seçimlerde ilk kez hayata geçirilecek. Modele göre, ilçelerdeki bütün mahalleler ayrı ayrı örgütlenecek ve birbirine yakın sokakları içine alan ve her biri yaklaşık 400 seçmenden oluşan öbekler ve coğrafi örgütlenme birimleri oluşturulacak. Söz konusu öbeklerde bulunan seçmenle yalnızca seçim zamanında değil, sürekli iletişim kurulacak.

Komşuluk ilişkisi

Sokak örgütlenmesi modeli kapsamında seçmenlerin ev ya da işyerlerine “komşuluk” ilişkileri düzeyinde iletişim kurulacak. Bu kapsamda seçmenin önce güveninin kazanılması, ardından desteğinin alınması amaçlanacak.

Pek çok il ve ilçede eğitim çalışmalarının başladığı, bu kapsamda 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde bu örgütlenme modeliyle kampanyanın yürütüleceği ifade ediliyor.

Cumhuriyet