CHP'li Akın: Adaleti nasıl yoldan çıkardınız?

CHP'li Akın: Adaleti nasıl yoldan çıkardınız?

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Başbakan Binali Yıldırım’a 'yol cevabı' verdi. Akın, "Yolu nasıl yaptıklarını söylüyor ama adaleti nasıl yoldan çıkardıklarını söylemiyor" dedi.

CHP'Lİ AKIN'IN SÖZLERİ ŞÖYLE:

"Sayın Başbakan dünkü konuşmasında Genel Başkanımız için 'Aslında bu yürüyüşün bir faydası oldu, yaptığımız yolların kalitesini öğrenmiş oldu" demiş. Deprem vergilerinden toplanan ‘44 milyar’ liralık gelirle yapılan duble yolların kalitesinden hiçbir şüphemiz yoktu zaten fakat Başbakanın ve diğer bakanların da sürekli vurguladığı bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Biz adalet gibi hem dini, hem toplumsal, hem de hukuki bir konudan bahsederken AKP’lilerin 'yol' diye karşılık vermelerinden oldukça üzüntü duyuyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ nun da söylediği gibi biz gerçekten 'duvara karşı' yürüyoruz. Gandhi’nin karşısında İngiltere gibi demokrasinin ve parlamenter sistemin beşiği olan bir ülke vardı da Tuz Yürüyüşü karşılık buldu. 

Biz AKP gibi devletin asli görevini millete lütuf olarak sunan, demokrasiyi bir türlü içselleştirememiş popülist bir parti ile karşı karşıyayız. Fakat AKP bu ucuz popülist söyleminden vazgeçip millete kulak vermelidir. Kendi yaptırdıkları anketlerde bile toplumun yüzde 76’sı Türkiye’de adalet yok derken hala ülkenin Başbakanı çıkıp 'Yol yaptık, tıpış tıpış yürüyorsunuz' diyebiliyor. Köprü yaptık, havalimanı yapıyoruz diye övündükleri İstanbul’a ait projeler İstanbul’da bile karşılık bulmadı, 16 Haziran’da İstanbul’dan 'hayır' önde çıktı. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez yollar, köprüler zarar ediyor ancak AKP bununla bile övünüyor.  Umarım bu yürüyüşün AKP’ye de faydası olur da siyaseti demokratik bir zemine çekebiliriz.

AKP artık toplumun gerçek taleplerine kulak vermelidir. Tüm kurumları kendine şube olarak bağlama çalışmalarından vazgeçip, özellikle yargıyı kendi haline bırakmalıdır. Biz toplumun isteklerini, eksikliklerini elbette dile getireceğiz. Bunun için yürüyoruz. Bir ülkenin ana muhalefet partisi olarak bu bizim demokratik ve hukuksal bir hakkımız. Bizler Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde vatandaşlarımızın vergileriyle yapılan yollarda onların yoldan çıkarttıkları adaleti tekrar hak ettiği yere ulaştırmak için yürüyoruz.’’