CHP'li Aytekin: Nohut pilavla belediyeyi batırıyorlar

CHP'li Aytekin: Nohut pilavla belediyeyi batırıyorlar

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasında yer alan AKP'nin yönettiği Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hakkında açıklamalarda bulundu. Ensar Aytekin, “Sadece Sayıştay raporlarına yansıyan kısmıyla 61 milyon TL zarar eden Büyükşehir Belediyesi, tamamen arpalık düzenine dönmüş. Nohut pilavla belediyeyi batırıyorlar” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin Zekai Kafaoğlu döneminde, tüm Türkiye’deki en borçlu belediyelerden biri olduğunu ifade eden Aytekin “Sadece Sayıştay raporlarına yansıyan kısmıyla 61 milyon TL zarar eden Büyükşehir Belediyesi, tamamen arpalık düzenine dönmüş. Nohut pilavla belediyeyi batırıyorlar” ifadelerini kullandı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar açıklaması şu şekilde:

“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi seçim öncesi skandal bir harcama ile bir kez daha gündeme geldi. 2016 yılına göre İller Bankasına 502 milyon TL borcu olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu konuda İzmir’i bile geride bırakmayı başarmıştır. Daha evvel, akıllı kart sistemleri ile toplu taşımada yapılan dolandırıcılıkla gündeme gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu sefer yeni bir sorunla gündemde.

Ulusal basına da yansıdığı şekliyle nohut pilav dağıtımına 210 bin TL para harcayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin bu ilk icraatı değil. Yine kek, meyve suyu, su alımına 216 bin790TL para harcayan Büyükşehir Belediyesi, Organizasyon giderleri içinse Şubat ayının başında 3 milyon 182 bin TL’lik bir ödeme yapıyor.

Bu organizasyon neyin organizasyonudur bilmiyoruz. Eğer Cumhurbaşkanının Balıkesir Mitingi için harcandıysa durum vahimdir. Milletin parasını hizmet için harcaması gerekenler, 3 milyon 182 bin TL’ye organizasyon tertibi için ödeme yapıyor. Merak ediyoruz bu neyin organizasyonu?

31 Mart seçimlerine giderken kendilerine Balıkesirlilere hizmet getirmek için verilen bütçeyi keyiflerine göre kullananlar; keke, nohuta, pilava, meyve suyuna yüzbinlerce lira para ödeyenler, hizmet söz konusu olunca ise öylece kalakalmaktadır.

Bu harcamaları alt alta topladığınızda devasa rakamlar ortaya çıkmaktadır. Ve bu paralarla, başta ölüm yolu olarak bilinen Savaştepe yolu büyük oranda yapılırdı. Ama Balıkesir Büyükşehir Belediyesi parayı har vurup harman savurmayı tercih ediyor.

Seçim yaklaşırken, bu kadar yüksek meblağlı ihalelerin yapılmasının anlatılabilir tek yanı, belediye bütçesinin seçim harcamalarına aktarıldığıdır.''

''HANI-I YAĞMA BÜTÇESİ GİBİ KULLANIYORLAR''

İktidarın artık giderayak, her yerde kamu kaynaklarına göz diktiğini ifade eden Aytekin “halka hizmet için ayrılan bütçeyi Han-ı Yağma bütçesi gibi kullanıyorlar. Yiyin efendiler yiyin, aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyin. Milleti tanzim satış kuyruklarına sokuyorlar ama 3 milyon 180bin TL’lik organizasyon harcaması yapıyorlar. Bu halkın çektiği Allah’tan reva mıdır? Dillerinden milleti düşürmeyenlerin tek derdi kendi ceplerini doldurmak, kendileri için kaynak yaratmaktır. Bu halkın ahı bunların boynundadır. Böyle bir harcamanın hangi organizasyona gittiğini açıklamak belediyeyi yönetenlerin görevidir. “ ifadelerini kullandı.