CHP'li Baydar: FETÖ’yü devletin mahrem kurumlarına yerleştiren Erdoğan'dır

CHP'li Baydar: FETÖ’yü devletin mahrem kurumlarına yerleştiren Erdoğan'dır

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Dr. Metin Lütfi Baydar, partisinin Efeler ilçe binasında eğitim, FETÖ ve PKK konularıyla ilgili basın açıklaması yaparak iktidarı eleştirdi.

CHP Aydın Milletvekili Dr. Metin Lütfi Baydar, FETÖ ve PKK konusunda da Recep Tayyip Erdoğan ve iktidara yüklendi.

Aydınpost'un haberine göre CHP'li Baydar'ın basın açıklamasının satırbaşları şöyle:

''FETÖ SİZSİNİZ

FETÖ’yü orda burada aramaya gerek yok. FETÖ sizsiniz. Bir iş sarpa sardı mı hep başkası suçlu, kendileri hep suçsuz. PKK meselesinde de aynı oldu. 'Açılım açılım' diye bağırdı, durdu. 'Megri megri' diye türkü söyledi. Habur’da bunların ayağına mahkeme kurdurdu. Biz dedik o zaman 'alt ve üst kimlik diye insanları bölme' dedik. 'Türkiye bir bütündür, parçalama toparlayamazsın' dedik. PKK’nın bütün illere silah ve bomba yerleştirmesine sen müsaade etmedin mi? Şimdi de çıkmışsın sütten çıkmış ak kaşıksın öyle mi?  Suriye’de ölen 71 tane vatan evladımızın, sadece Nusaybin’i temizlemek için verdiğimiz 74 tane vatan evladımızın sorumlusu, vebali sende. 2010 referandumunda 'bunu yapmayın' dedik. 'Bu referandum geçerse, yargı FETÖ’ye geçer' demedik mi? O FETÖ tamamen yargıya geçmese belki 15 Temmuz yaşanmayacaktı. Her askeri şurada TSK’nın önerdiği şeyleri reddettin. Bunları işe girmesi için yasa çıkardın. Onların istediği bütün yasaları çıkardın. Var mı böyle bir şey? PKK, dış politika ve müfredat yanlışları dolayısıyla eninde sonunda yargılanacaksınız.

ZATEN BAŞARISIZ OLAN İKTİDARIN EN BAŞARISIZ OLDUĞU ALAN EĞİTİMDİR

Apar topar müfredat değişikliği yaptılar. İktidar bu güne kadar başarısızdı. Fakat en başarısız olduğu alan, eğitimdir. Eğitimin cılkını çıkardılar. 15 yılda 6 kez bakan değiştirip yoğurdu başka türlü yeme gayreti içerisine girdiler. Niyetleri Atatürk Cumhuriyetini, Cumhuriyetin temel değerlerini, ülkenin o kuruluş felsefesini ortadan kaldırmak ama en tehlikeli olan başka bir planları var. 1071’den beri bu topraklarda ezan sesi var. Anadolu Müslümanlar,  Anadolu Alevileri kardeştir. Vehhabi, selefi anlayışı 'benim gibi ibadet edeceksin' der ve karışıklık çıkarır. Bunun en önemlisi 'cihat' anlayışıdır. İhvanı-müslim bir İngiliz projesidir. Amacı, Müslümanları bölmektir. Onların vasatında yetişen 'benim gibi ibadet etmiyorsan Müslüman değilsin' diyen fikrin temsilcisi, IŞİD’dir. Anadolu Müslümanlığı Hanefi, Maturididir. Kürt kökenli vatandaşlarımızda da Şafilik vardır. Bunlar 'sen böyle yapacaksın, şöyle yapacaksın' demez. İslam’ın şartı 5’dir. Buna 'cihat'ı eklemeye çalışıyorlar. Buna geçit vermeyeceğiz.

FETÖ'YÜ DEVLETİN MAHREM KURUMLARINA YERLEŞTİREN ERDOĞAN'DIR

15-16 yaşlarındaki çocuklarımız için test yapıyorlar. 'Matematik problemlerini ne kadar anlıyorsun?' diye. 63 ülke arasında 63. Olduk. Biz yıllarca İran’dan eğitim olarak üst seviyedeydik. Şimdi temel bilimlerde bizi geçtiler. Çünkü biz üniversitelerde ciddi bir bilim yapmayıp kendimize oy verecek adam yetiştiriyoruz. İnanç eğitimi ve bilimsel eğitimi ayrı yapılır. 'Hayır' dediler ikisi karışacak. Yurt dışında da var inanç eğitimi. Adam papaz olacaksa 4-5 dil biliyor. Yüksek lisans biliyor. Ama hem papaz hem savcı, hem papaz hem paşa olmuyor. Ama onlar ne yaptı? 'Hem imam olsun hem paşa olsun, hem imam olsun hem doktor olsun' dediler. Sonra ne oldu? 15 Temmuz’da gördük. FETÖ’cü oldular. 113 bin insan kamudan uzaklaştı. Son 15 yıldır atananları kim atadı? Ak Parti atadı. Efkan Ala, 'ben göreve geldiğimde 81 il valisinin, 78’i FETÖ’cü' demedi mi? Onlar için imza atan, onlar için 3’lü kararname çıkaran, 'bu adamlar uygundur' diyen siyasilerin hiç mi suçu yok? Bank Asya 1994’te kurulduğunda memura paranızı buraya yatırın demedi mi? Recep Tayyip Erdoğan, 'Elhamdülillah faizsiz bankamız var. Artık paralarınızı buraya yatırın' demedi mi? Vatandaş dese ki ifadesin de, 'Cumhurbaşkanı zamanında bize demişti parayı buraya yatırın diye ben de bu nedenle parayı yatırdım' derse ne olacak? Devletin mahrem kurumlarına bunları tuğla tuğla yerleştiren, sıvasını atan, boyasını yapan Recep Tayyip Erdoğan’dır.''