CHP'li Biçer: Yargılamak istedikleri Cumhuriyetin değerleridir

CHP'li Biçer: Yargılamak istedikleri Cumhuriyetin değerleridir

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, "Enis Berberoğlu davası bir hukuk davası değildir. Bu Enis Berberoğlu özelinde ama Cumhuriyet'in bütün değer, kazanımlarına ile CHP ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na uzanan bir çamur kampanyasıdır. Burada yargılamak istedikleri ve mahkum etmek istedikleri Cumhuriyet'in değerleridir" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu kastederek, "Eğer yakında bu içeride olan zat ile ilgili Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha. 'Buradan çıktım çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım' diyor içerideki zat" ifadelerini kullanmasına, CHP Manisa İl Başkanlığı tepki göstererek basın açıklaması yaptı. İlçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile partililerin yer aldığı İl Başkanlığı binasında basın açıklamasına CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de katıldı.

'BİR ÇAMUR HAREKATI BAŞLATILMIŞTIR'

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, AK Parti iktidarı tarafından CHP'ye yönelik bir çamur harekatının başlatıldığını iddia ederek şunları söyledi:

"Son bir haftadır AK Parti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin grup Başkanvekili Binali Yıldırım ve çapsız belediye başkanları Melih Gökçek tarafından açılan ve havuz medyasının köpek balığı gazetecileri tarafından köpürtülen Enis Berberoğlu ile başlayan bu hukuk davası olmayan kumpasın ucunun sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na geleceği ve işin başka boyutlara taşınacağı belliydi. Büyük bir karalama kampanyası başlatıldı. Menşei saray olan büyük bir çamur harekatı başlatıldı. Dün AK Parti'nin kuruluşunun 16'ncı yılıydı. Bu 16 yılda ülkemizin Cumhuriyet değerlerimizin, laik, hukuk ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin 160 yıl daha geriye gittiğini söyleyebiliriz. CHP'liler haricinde bu ülkede vicdan, akıl sahibi, bir şekilde bütün yalan-dolandan uzak kalmak vicdanını uzak tutmak isteyen bütün vatandaşlarımızda biliyorlarki Enis Berberoğlu davası bir hukuk davası değildir. Bu Enis Berberoğlu özelinde ama Cumhuriyet'in bütün değer, kazanımlarına ile CHP ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na uzanan bir çamur kampanyasıdır. Burada yargılamak istedikleri ve mahkum etmek istedikleri cumhuriyetin değerleridir."