CHP'li Budak: Türkiye'yi AKP karanlığından kurtaracağız!

CHP'li Budak: Türkiye'yi AKP karanlığından kurtaracağız!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, AKP hükümetlerinin özgürlük ve demokrasiyi ortadan kaldırarak, Türkiye’yi karanlık bir uçuruma sürüklediğini belirterek, “Önümüzde kritik bir süreç var. Dayanışma içinde tek adam faşizminin tescillenmesine izin vermeyeceğiz. CHP, yurdumuzu AKP karanlığından kurtaracaktır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, 36. Olağan Kurultay delegelerine gönderdiği teşekkür mektubunda, dayanışma çağrısı yaptı. Kurultayın özgürlüklerin ve demokrasinin tamamen ortadan kalktığı, OHAL döneminde, tek adam diktasının Türkiye’yi karanlık bir uçuruma doğru hızla sürüklediği bir dönemde yapıldığını vurgulayan Budak, “Ülkemizin, demokrasiyle diktatörlük arasında tercih yapacağı önümüzdeki süreçte büyük bir mücadele için görev aldık. Kurultayda seçilen tüm Parti Meclisi üyelerimiz ve parti yönetiminde görev alan Merkez Yürütme Kurulu üyelerimiz ülkemizin geleceği için bu kritik dönemde görev yapmanın sorumluluğunu tüm varlığıyla taşımaktadır. Emanetiniz namusumuzdur. Bu onur ve inançla hep birlikte karanlığa ışık olacağız” dedi.

AKP KARANLIĞI

“Her CHP’li, Cumhuriyet aşkını bütün görüş ayrılıklarının önünde tutar” diyen Budak, şunları söyledi:

“AKP faşizmi karşısında; demokrasiyi, insan haklarını, hakkı, hukuku ve adaleti savunan önder parti olarak, Başkanlık seçimiyle Cumhuriyetimize vurulacak son darbe karşısına tüm varlığımızla çıkmaya her zamankinden daha fazla hazırız. Yaklaşmakta olan Başkanlık seçiminde tek adam faşizminin tescillenmesine izin vermeyeceğiz! Partimiz tek bir şey için seferber olacak; Tek adam rejimini yıkmak! Hiç şüphe yok ki biz kazanacağız! Hep birlikte ve dayanışma içinde AKP diktatörlüğünü yıkacağız.”

ADALET VE HUZUR MÜCADELESİ

Budak şöyle devam etti:

“Bu nedenle önümüzdeki dönemde tek bir şeye gereksinimimiz var. O da Dayanışma! Mücadele azmimiz, irademiz ve kararlılığımız tamdır. Cumhuriyetimizin kurucusu CHP yurdumuzu AKP karanlığından kurtaracaktır. Bu ağır tablodan çıkışı, kurtuluşu hep birlikte başaracağız. Bu duygularla, önümüzdeki yoğun mücadele sürecinde de dayanışma içinde omuz omuza olmak inancıyla kurultayda bana verdiğiniz destek için teşekkür ederim. Gelecek güzel günlere, demokrasi ve adaleti yeniden tesis ettiğimiz ’tam bağımsız Türkiye’ ve ’adalet ve huzura’ kavuşma hedefine en yakın zamanda hep birlikte ulaşacağız.”