CHP'li Doğru, çileyi 'meclis'e taşıdı

CHP'li Doğru, çileyi 'meclis'e taşıdı

Esenyurt’ta son yıllarda gerçekleşen yoğun yapılaşma ile birlikte ortaya çıkan trafik sorununu çözme amacıyla Doğan Araslı Bulvarı üzerinde yapılan kavşaklar, mahalle aralarındaki bağlantıları olmadığı için trafiği daha da keşmekeşe çevirdi. Özellikle akşam iş çıkışı saatlerinde çileye dönüşen bu durum CHP’li Meclis Üyesi Engin Doğru tarafından belediye meclisinin gündemine taşındı.

Esenyurt Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ilk oturumunda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Engin Doğru, yapılan kavşakların mahalleler arasındaki bağlantıları kestiğini, vatandaşların bulundukları yerden diğer tarafa geçebilmek için büyük sıkıntılar çektiğini söyledi.

“MÜHENDİSLİK HATASI OLDU HERHALDE”

“Herhalde bir mühendislik hatası oldu” diyen Doğru, şöyle konuştu: “Son 2 yıldır Esenyurt’ta trafik sorununu rahatlatma adına bir çalışma yapıldı 2-3 yıldır Doğan Araslı Bulvarı üzerinde çeşitli bölgelerde kavşaklarla birlikte yol yapımına gidildi. Kısmen de olsa Esenyurt’ta ciddi anlamda bir rahatlama oldu fakat bunu yaparken herhalde ki bir mühendislik hatası yapıldı, mahalleler arasındaki bağlantı yolları kesildi. Mesela İncirtepe’de oturan bir kişi Sonevler’e gidebilmesi için gelip belediyenin buradan dönüş yapıyor. Bu da trafikte ciddi anlamda bir tıkama yapıyor. Ya da Sonevler’e girip Akşemseddin’e gelip tekrar o Sonevler’deki kavşakta bir dönüş yapması gerekiyor orası da ciddi anlamda bir trafik yoğunluğuna sebep oluyor. Yenikent’te, keza aynı şekilde aşağı hastanenin oralardan dönüş yaparken bir sürü sıkıntı yaşıyoruz. Bununla ilgili herhangi bir çalışma olacak mı ya da herhangi bir düzenleme yapılacak mı onunla ilgili bilgi almak istiyorum.

“ESENYURTLU’NUN SIRTINA YENİ BİR YÜK BİNMESİN”

Eğer yapılacaksa da bunun şu zamanda gerçekten yol yapımı bitmeden bir çalışma yapılıp çözüme kavuşturulması gerekiyor diye inanıyorum. Çünkü onun sonrasında tekrardan bir Esenyurtlunun sırtına çeşitli ihale ya da bir bedelle bir yük gelecektir o yükün Esenyurtlulara yüklenmemesi adına meclise bunu sunmak istiyorum. Sizlerin bu işte bir yol almanızı bekliyor, bize de bununla ilgili bilgi vermenizi istiyoruz.”

“DOĞAN ARASLI TRANSİT YOL BÖLEMEYİZ”

CHP’li Doğru’nun dile getirdiği bu sorulara AKP Grup Sözcüsü Mustafa Akboğa yanıt verdi. Akboğa, Doğan Araslı Bulvarı’nın transit yol olduğunu, yolun bölünüp diğer taraflara çıkış verilmesinin trafiği aksatacağını ileri sürdü:

“Değerli arkadaşlar, transit ulaşım akslarında belirli yerlerde ya battı çıktılar yada ışıklar olur ama bizim Doğan Araslı üzerinde düşündüğümüz battı çıktılar haricinde yolun kesintisiz olarak devam etmesi çünkü bu bizim transit bir yolumuz, Doğan Araslı’nın bir bölümünde bölerek bir tarafa geçiş vermek oradaki trafik akışını yavaşlatır. Mesela şuanda ÖRMA’nın bulunduğu alanda ışık var orada bir yavaşlama var ama devamında bakıyorsunuz Avcılar’a kadar bir şey yok Saadetdere’nin son 2.sokağının oraya kadar başka ışık yok, bu buradaki akışı hızlandırıyor. Diğer alt taraftaki yollara baktığımız zaman Nikah Sarayının orada sıkıntı yaşıyoruz onu görüyoruz onunla ilgili şuanda arkadaşlar çalışıyor oraya alternatif güzergahlar geliştiriyoruz. Diğer alt bölgelerdekilerde iç sokakları kullanarak o arterlere ulaşması lazım zaten şuanda navigasyon sistemleri de hızla güncelleniyor yolu tercih ettikleri zaman vatandaşta zaten o yöne doğru yönlendiriliyor.” (yerelgaste)