CHP'li Erdoğdu, darbe raporunu 'korsan' olarak tanımladı

CHP'li Erdoğdu, darbe raporunu 'korsan' olarak tanımladı

TBMM'de 15 Temmuz darbe girişimini araştıran komisyon raporu CHP'lilerin tepkisine neden oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, raporu 'korsan' olarak tanımladı ve raporun toplatılmasını talep edeceklerini söyledi.

Son şekli verildikten sonra TBMM Başkanlığı'na sunulan 15 Temmuz Darbe Girişimi Komisyonu Raporu'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "FETÖ'ye karşı tutumunun tutarsız ve çelişkilerle dolu olduğu" suçlamasına yer verildi. Raporda, "Ana muhalefet partisi liderinin FETÖ'nün bir terör ve suç örgütü olduğu ortaya çıktığı 17/25 Aralık 2013 darbe girişiminden sonra bu örgütle sıkı bir amaç birliği içine girdiği gözlemlenmiştir" denildi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda, 'TBMM Darbe Araştırma Komisyonu' hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, TBMM Darbe Araştırma Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray, Murat Bakan ve İl Başkanı Asuman Ali Güven de hazır bulundu. Erdoğdu, raporu 'korsan' olarak tanımladı. Erdoğdu, "TBMM tarihinde yaşanmammış bir skandalla karşı karşıyayız. Bizler TBBM bombalanırken meclisi terk etmeyen milletvekilleri olarak karşınızdayız. Bunu bir siyasi açgözlülük anmalında söylemiyoruz. 15 Temmuz gecesi meclise bomba atıldığında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanında ben vardım. 'Kürsüyü terk etmeyelim' diyen benim. Daha sonra silahımla sığınağa inip, 'Örgüt benim canımı almadan gitmeyeceğiz' diyen de bendim. Şimdi ise bu korsan darbe girişimini araştıran komisyon raporunda FETÖ ile anılıyoruz. Bu çok kaba ve asılsız bir suçlama" dedi. 15 Temmuz'da ölüm riskine rağmen demokrasi adına 15 Temmuz direnişinin bir parçası olduklarını söyledi.

26 Mayıs'ta komisyon başkanı Reşat Petek'in, komisyonun taslak raporunu gönderdiğini, kendilerinin de 12 Haziran'da bu taslak rapora muhalefet şerhini yazarak, raporun nihai hale gelmesini sağladıklarını kaydeden Erdoğdu, "TBMM tarihinde görülmemiş bir şekilde rapor kesinleştikten sonra değiştirilmiştir. 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili rapor kesinleştikten sonra üzerine eklemeler yapılarak bir korsan rapor haline gelmiştir. Bu korsan rapor, TBMM Başkanlığı tarafından basılarak dağıtılmıştır. Daha önce TBMM'nin yazılmış bir raporu komisyon başkanı ve meclis başkanı tarafından değiştirilmedi. Üstelik bu değişiklik, Türkiye'nin ana muhalefet partisine iftira niteliği taşıyan bir değişiklik metniyle karşımıza geldi" diye konuştu. 

RAPORUN TOPLATILMASINI TALEP EDECEKLER

CHP'nin tarihi boyunca, FETÖ ve benzeri yapılanmalara karşı mücadele ettiğini ifade eden Erdoğdu, sözlerini şunları söyledi: "Hiç kimse CHP ile ilgili bu iftiraları atamaz. Ne yazık ki bu iftiralar sahte bir dekontla başladı. Bu iftiralar zinciri bu korsan raporla devam etmektedir. Bu iftiraları sahibine iade ediyoruz. TBMM Başkanlığına en kısa zamanda başvuracağız ve bu korsan raporun toplatılması talebini ileteceğiz. Ya bu iftiraları belgelerler, ya bu iftiraları geri çekerler. Talebimizin kabul olmaması demek, TBMM'nin hukuka aykırı bir suç örgütü tarafından yönetildiği anlamına gelir. Biz hukukun uygulanmasını isteyeceğiz."

'CHP'YE İFTİRA ATIYORLAR'

Raporun ek kısmında CHP'ye iftira ve hakaret niteliği taşıyan yazılar yazdığını öne süren Erdoğdu, "Bu bölüm, 'CHP güzel başlamıştır, ondan sonra CHP'nin tavrı değişti' şeklinde devam edip sonra da CHP'yi FETÖ örgütüyle ilişkisi iftirasına bağlayan bir iftiraname. Evet iyi başladık. Biz Meclis'te ölümüne direndik. Sonrasında da bütün desteğimizi verdik ama bir ay sonrasında baktık ki darbenin gerçeklerini kapatmak istiyorlar. Genelkurmay Başkanı'nı çağırmaları için ısrarcı olduk, çağırmadılar. MİT Müsteşarı çağrılmadı. Bilgi ve belge taleplerimiz yerine getirilmedi. Komisyon devam ederken, komisyon süresi bitmeden lağvedildi. Ne yapmamızı bekliyorlardı? Bizim bu masum taleplerimizi karşılamadıkları gibi karşı atakla bizi bu berbat örgütle birlikte göstermek istiyorlar. Yapılanlar bu milletin büyük direnişini kirletiyor" dedi.

'ADALET YÜRÜYÜŞÜ KORKUTTU'

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise, "1.5 aydan sonra Reşat Petek'in girişimleriyle komisyon çalışamaz hale getirildi. Bu kadar önemli komisyonun çalışma süresi de uzatılmadı. CHP hiçbir şekilde bu iftiraların altında kalmaz. CHP'ye yapışmayacak iddiaları ortaya atmalarını trajikomik buluyorum. Bence CHP'ye yapılan bu saldırıların en temel nedeni Sayın Genel Başkanımızın Adalet Yürüyüşünün millet nezdinde büyük bir cevap almasıdır" diye konuştu. Kaynak: CHP'li Erdoğdu'dan 'korsan' rapor tepkisi!