CHP'li Gümrükçü'den TARİŞ İşçilerine Destek!

CHP'li Gümrükçü'den TARİŞ İşçilerine Destek!

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı fabrikasında işten çıkarılan işçiler için fabrika önünde miting düzenledi.

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı fabrikasında çalışan işçiler DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikasına üye olmuş, TARİŞ yönetimi ise sendikayı tanımadığını belirterek işçiler üzerinde baskı kurup, 7 işçiyi işten atmıştı. “Ya başka sendika, ya da istifa” denildiğini ifade eden işçiler, bunun üzerine 6 Kasım’da fabrikadan çıkmama kararı alarak işyerinde eyleme başlamıştı.

TARİŞ yönetiminin çağrısıyla fabrikaya gelen polis, işçileri ve desteğe gelen sendikacıları gözaltına almış, gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakılmıştı. İşten atılanlar ise fabrika önünde direnişe başlamıştı. Bugün 94. günü olan direnişte kendilerine birçok yerden destek geldi. 

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla başta Schneider ve Totomak’ta çalışan işçiler, DİSK’e ve KESK’e bağlı sendikalar, siyasi parti ve kitle örgütleri Atatürk Organize Sanayi Bölgesi son durağında bir araya gelerek “Kriz nedeniyle işten atmalar yasaklansın”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Sendika hakkı tanınsın” yazılı dövizlerle TARİŞ önüne yürüdü.

Yapılan eyleme CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, Chp Çiğli İlçe Örgütü ve çok sayıda işçi de katılım sağladı. 

Miting sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü:

“Bu ülke, sendikaya üye olmanın suç unsuru sayılarak bedel ödetme mantığını, 1980 sonrasında tarihin utanç verici sayfalarına gömmüştür. Emekçi kardeşlerimiz, emeğinin, alın terinin, hukuki haklarının her zaman arkasında olmasını bilmiş, bu konuda emekçi taraftarı sivil toplum kuruluşları ile aralarındaki karşılıklı destek ve güven bağını her geçen gün daha güçlü, daha sağlam tutmayı bilmiştir. Bugün burada emperyalist beyinlerin, emekçi kardeşlerimiz üzerinde uygulamaya çalıştığı baskı ve şiddeti kınamak ve hakkın, emeğin, emekçinin yanında yer almak için bulunuyoruz. Köle zihniyetini, köleleştirme zihniyetini asla kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Sendikalı olmak her emekçinin hukuki hakkıdır, asla işten atılmak için bir gerekçe olamaz” dedi.