CHP'li Karadeniz: AKP Hükümeti çalışana 1 verdi 10 alacak

CHP'li Karadeniz: AKP Hükümeti çalışana 1 verdi 10 alacak

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, AKP hükümetinin vergi uygulamalarındaki adaletsizliği nedeniyle ücretle çalışanların bu yıl daha çok vergi vermek zorunda kalacaklarını söyledi. Karadeniz, “Çalışanlarımız, alacağı zamdan daha çok vergi ödeyecek. AKP hükümeti çalışana bir verdi on alacak” dedi.

CHP’li Milletvekili Karadeniz, çalışanlardan bu yıl bir önceki yıla göre daha çok vergi alınacağını bildirdi. Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı 2018 yılı vergi dilimlerine göre yüzde 15’lik dilimde yer alan çalışanların yıllık gelirlerinin 13 bin liradan 14 bin 800 liraya çıkarıldığı belirten Karadeniz, “Bu yılın ilk 6 ayında yüzde 4 zam alacak olan kamu çalışanları nisan ayından sonra yüzde 15 ile yüzde 20 vergi dilimi arasına girecekler ve maaşlarından yapılacak kesintiler artacak.” diye konuştu.

Karadeniz, şöyle devam etti:

“AKP hükümetinin emeğin geliri üzerinden artan oranlı vergi tarifesi uygulaması, ödeme gücüne göre vergileme ilkesine ters düşmüş ve ücretliler aleyhine gelişmiştir. Vergide adaletsizlik, çalışanlar için zulme dönüşmüştür. Kamu çalışanlarına gerçek enflasyonun çok altında yapılan zamlar, uygulanan vergi oranları nedeniyle ücretlere yapılan zamdan fazla vergi kesintisi söz konusu olmakta, bu da kamu çalışanlarının alım gücünü her geçen gün biraz daha düşürmekte, emekçilerin ücretleri gün geçtikçe erimektedir. Böyle bir adaletsizlik kabul edilemez. Adalet ve hakça bölüşüm isteyen emekçilerin, işçilerin, memurların vergi dilimleri yüzünden maaşları eriyor. Yaşadıkları kayıplar telafi edilmiyor. Vergi adaletsizliğini ortadan kaldıracak bir düzenleme derhal yapılmalıdır.”​