CHP'li Karadeniz, köylerin 'çekmeyen telefon' sorununa el attı

CHP'li Karadeniz, köylerin 'çekmeyen telefon' sorununa el attı

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, cep telefonu çekmeyen köylerin sorununa el attı. Sinop’ta cep telefonu çekmeyen köyleri tek tek tespit eden CHP’li Karadeniz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Barış Karadeniz, Sinop’un cep telefonu çekmeyen 28 köyünü Haberleşme Genel Müdürlüğü’nün Evrensel Hizmet Projesi kapsamına aldırdı.

Sinop Milletvekili Karadeniz, coğrafi zorluklar ve yüksek altyapı maliyeti nedeniyle mobil kapsama alanı dışında kalan Sinop köylerinin muhtarlarından bilgi aldı. Mobil haberleşme sorununu Haberleşme Genel Müdürlüğüne bildiren Karadeniz,  Sinop’un 28 köyünün Evrensel Hizmet Projesi kapsamında 2018 yılı içinde yapılacak yatırımlar listesine ekletti.

CHP’li Milletvekili Karadeniz GSM operatörlerinin ticari gerekçelerle yatırım yapmadıkları kırsalda yer alan ve nüfusu 500’ün altında kalan yerleşim yerlerine Haberleşme Genel Müdürlüğü’nün 2G ve 4,5G altyapıları kurdurduğunu söyledi. Sinop’ta 45 köyün projenin ilk ayağında yararlandırıldığını belirten Karadeniz, “Şu anda devam eden kurulumlar var. Ayancık’ta Uzunçam ve Ünlüce, Erfelek’te Soğucalı gibi. Bu köylerimizde saha çalışmaları devam ediyor. 2018 yılı yatırım projesi listesine ihtiyacı olan 28 köyümüz eklendi. Bakanlık değerlendirmeleri yapıp gerekli çalışmaları başlatacağı bilgisini verdi. Köylerimizi ziyaret ettiğimde ‘teknoloji çağında iletişimimiz yok. Artık bir çare bulunsun’ diyerek bizden talepte bulunan köy sakinlerimizin dertlerine çare bulmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberleşme Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılı için planlanan 3. ayağında yer alan Sinop köyleri şöyle:

Bakırlı, Uzunçam, Çaylıoğlu, Avdullu, Ünlüce, Tevfikiye (Ayancık)

Kurusaray, Gazidere Tabaklı, Ardıç, Engilekin, Mahmutlu, Çillik, Ören, Köprücek, Düzkaraağaç (Boyabat)

Sarıyar (Durağan)

Aydınlar, Akçasöğüt, Kızılcaelma, Soğucalı (Erfelek)

Şeyhli, Pir Ahmet, Altınyayla, Mahmuttırı, Güzelyurt, Boyalıca, Sarımsak (Gerze)

Yeşiloba, Kuz, Taşgüney (Türkeli)