CHP'li Karataş'tan Zeybekci'ye: Geldiği gibi gider

CHP'li Karataş'tan Zeybekci'ye: Geldiği gibi gider

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Kemal Karataş, aday adaylarına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Aday adaylarına uyarılarda da bulunan Karataş, CHP’de yılgınlığa yer olmadığını da sözlerine ekledi. AK Parti'nin adayı Nihat Zeybekci'nin kenti bilmediğini kaydeden Karataş "O da geldiği gibi gider" dedi.

Karataş açıklamasında AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin kenti bilmediğini ve bu anlamda İzmirli’den karşılık da bulamayacağını belirterek, “Emirle talimatla İzmir’e aday yapılmış Nihat Zeybekci eski bakanmış, Denizli'de belediye başkanlığı yapmış. Hepsi bu kadar. İzmir’i İzmirliyi tanıması gerek. Daha hiçbir yeri bilmiyor. Gündoğdu’ya Gündoğan diyor” dedi.

Karataş yaptığı açıklamada, “Bir aday adayı olarak ibretle izliyorum olayları yaşananları, söylemleri, demeçleri. Herkes kendine göre pozisyon alıyor. Tekrar tekrar söylüyorum ne bu telaş. Geç kalan bir durum yok, yılgınlığa da gerek yok. Nihat Zeybekci İzmir’e daha yeni gelmiş. Daha hiçbir yeri bilmiyor, İzmirli onu bilmez, o İzmir’i bilmez. Emirle talimatla İzmir’e aday yapılmış Nihat Zeybekci eski bakanmış, Denizli de belediye başkanlığı yapmış. Hepsi bu kadar. İzmir’i İzmirliyi tanıması gerek. Daha hiçbir yeri bilmiyor. Gündoğdu’ya Gündoğan diyor. Bakırçay neresi, Menderes Havzası, yarımada neresi. İzmir’in bu üç bölgeden oluştuğunu nereden bilsin Zeybekci. Boyozu, kumruyu, gevreği, çiğdemi öğrenmesi daha çok zaman alır. Karaburun’un dağda kendiliğinden yetişmiş mis gibi kokan nergisini ne bilir. Kiraz’ı, Beydağ’ı Karaburun’u, Kınık’ı bu ilçelerin İzmir’in en uç ilçeleri olduğunu. Binali Yıldırım İzmir’i öğrenebildi mi ki Nihat Zeybekci, öğrensin. O da geldiği gibi gider. Konak’ta zeybek oynamak istiyormuş Sayın Zeybekci. Canı isterse tabi oynar. Oynar da! İzmir Marşı’yla da gider” dedi.

Karataş, aday adaylarına uyarılarda da bulunarak, “Ama ben en çok size şaşırıyorum aday adayları. Genel Merkezin aday belirlemesi gecikmesine sığınarak, kendine bağlı taraflar yaratarak, sosyal medyada gruplar kurup karşı cepheler oluşturmayın. Taraftarlarınıza ağlamaklı mesajlar yayınlayıp tiyatro oynamayın. Bu davranışlarınız bilmelisiniz ki İzmir’de CHP’ye de zarar verir. Yoksa sizin kendinize güveniniz yok. Hepimiz, bütün adaylar biz İzmirli değil miyiz. Biz İzmir’de değil miyiz de Nihat Zeybekci İzmir’i alıp gidecek. Bu telaşın ne? Özgüveninizi mi yitirdiniz siz. Peki baylar şimdi size bir sorum var. Bu kenti on beş yıldır yönetiyorsunuz. Aklı başında koca koca seçilmiş adamlarınız. İlçelerini on yıldır, on beş yıldır, hatta yirmi yıldır aralıksız yönetenler var. CHP bayrağı altında. Peki nedir bu telaşınız. Ya da nedir bu korkunuz. Hem de siz hala görevinizin başında değil misiniz ki! Nihat Zeybekci bir aydır İzmir’de çalışıyor diye telaşa kapılıp Genel Merkezi suçlamak niye. Genel Başkanı suçlamak niye. Size anlatmakta zorlanıyorum. Gerçekten zorlanıyorum. Ne bu telaşınız. Yoksa siz hep övünçle söylediğiniz, genel başkana açılışlarınızı yaptırdığınız eserlerinize, projelerinize, halka yaptığınız hizmetlerinize güveniyor musunuz? Yoksa! Eser dedikleriniz, boktan projeler de sidikle yıkılır. Nihat Zeybekci İzmir’i bir dolaşmakla alır mı zannediyorsunuz? Öyle düşünüyorsanız Üzülürüm size. Üzülürüm inançsızlığınıza, üzülürüm bu halka önderlik yapamadığınıza. Ama unutmayın. Şimdi söylüyorum. Tekrar hatırlatıyorum size. İzmir’de umutsuzluğa yer yoktur. CHP’de umutsuzluğa yer yoktur. Bu halk emperyalizmi İzmir’den denize dökmüştür. Boyun eğmez padişah fermanlarına. Cumhuriyetin Demokrasinin de kalesidir İzmir. CHP’nin de kalesidir. CHP’nin otuz ilçesiyle birlikte kalesi olmayı devam edecektir. 31 Mart’ta” şeklinde konuştu.

“YILGINLIĞA KAPILMAYIN… UMUTSUZLUĞA DÜŞMEYİN”

Son olarak aday adaylarının yılgınlığa kapılmaması gerektiğini de ifade eden Karataş ,”Yüreklerimizdeki Atatürk sevgisiyle yeteriz biz cihana. Yeter ki birbirinize düşmeyin. Sarılın birbirinize. Halka önder olun. İzmir bizimle” dedi.