CHP'li Karlıdağ, Bornova’ya hizmet için çok iddialı!

CHP'li Karlıdağ, Bornova’ya hizmet için çok iddialı!

CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Şehir Plancı Okan Karlıdağ, seçim çalışmalarını “Bornova’da üreten, şeffaf, 7’den 70’e herkese huzur ve güven veren bir yönetim anlayışını egemen kılacağız” sloganıyla yürütüyor.

Gerçekleştirdiği başarılı projelerle adını iş ve siyaset dünyasının önemli isimleri yazdıran Şehir Plancı Okan Karlıdağ, yürüttüğü CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adaylığı çalışmasında da takdir toplamaya devam ediyor. Alan çalışmasında adeta Bornova’nın her köşesine çıkarma yapan Karlıdağ, göreve gelmesiyle kentsel dönüşümden, ulaşıma, doğanın korunmasından eğitime, kültür ve sanattan sosyal yaşama kadar birçok alanda hazırladığı projelerini anlatarak, Bornova halkına hizmet etmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Halka Güven Veren Yönetim

1968 yılında İzmir’de doğan ve ilk, orta, lise eğitimini İzmir’de tamamladıktan sonra ODTÜ’den Şehir ve Bölge Plancısı olarak mezun olan Okan Karlıdağ, yaşamanı Bornova’da sürdüren genç ve başarılı bir iş adamı. Partisinin Bornova Gençlik Kollarında siyasete başlayan ve kesintisiz 27 yıldır partisinde görev yapan ve İl Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Yöneticiliği, İl Başkan Yardımcılığı gibi görevleri başarıyla yürüten Karlıdağ, üreten, halka güven veren bir yerel yönetim anlayışını Bornova’da egemen kılmak için belediye başkan aday adayı olduğuna dikkat çekti.

“Bornova’nın Çeperleriyle Kent Merkezini Kucaklaştıracağım”

Çalışmalarına başladığı ilk günden bu yana Bornova’yı karış karış gezerek hemşerileriyle bir araya gelip, fikir alışverişi yaptığını anlatan Karlıdağ, “Aday adayı olduğum ilk günden bu yana ayak basmadığım mahallemiz kalmadı. Mahallelerde gerçekleştirdiğimiz halk ve esnaf buluşmalarında 60 aylık görev süresinde Bornova’yı örnek bir kent haline getirecek ve tüm sorunlarına neşter olacak yönetim anlayışımızı anlatıyorum. Bu buluşmalarda halkımızdan gelen destek bizleri daha da onurlandırıyor. Bu kentin bağrından çıkan, Cumhuriyet değerlerine gönül vermiş bir Şehir Plancı olarak kendimi göreve hazır hissediyorum. En büyük hedefim de hazırladığımız insan odaklı, etkin projelerimizle Bornova’nın çeperleriyle kent merkezini kucaklaştırıp, daha yaşanabilir ve mutlu bir Bornova’yı oluşturmaktır” dedi.

“Ekibimle Göreve Hazırım”

Genç, çalışkan, işinin ehli bir ekibe sahip olduğunu ve kentin sorunlarına kalıcı çözümler sunacak projelerle, vizyon projelerinin hazır olduğunu anlatan Karlıdağ, “Genç, projeci, çalışkan, deneyimli ve Bornova sevdalısı çalışma arkadaşlarımla kol kola vererek bu yola çıktık. Öyle güzel, öyle inanmış bir ekibiz ki; tek amacımız Bornova halkını ve Bornova'mızı sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örnekleriyle buluşturmak. Partimin görev vermesi,  hemşerilerimizin de teveccüh göstermesi halinde Bornova’mızı “önce insan” diyerek objektif, katılımcı, kültürel dokuya ve çevreye duyarlı, verimli, çalışan, üreten bir sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile yöneteceğiz. Hedefimiz nettir ve daha yaşanabilir Bornova kararlılığımızı baki kılacağız” diye konuştu. 

Parlak Bir Kariyer

ODTÜ Bölge ve Şehir Planlama Bölümü’nden mezun olduktan sonra ikinci üniversite eğitimini Yerel Yönetimler Bölümü’nden Yüksek Onur Belgesi ile tamamlayan Karlıdağ, halen İzmir Bölge ve Şehir Plancıları Odası’nın üyesi. Mesleki kariyerinde çok sayıda başarılı proje ve planlamaya imza atan Karlıdağ, ayrıca İzmir’de bir çok köklü kuruluş ile belediyeye danışmanlık hizmeti sundu. İş dünyasında olduğu gibi siyasette de parlak bir geçmişe sahip olan Okan Karlıdağ, öğretmen Filiz Karlıdağ ile evli, Deniz adında bir kız ve Kaan adında bir erkek çocuk babasıdır.

Vizyon Projeler

** Bornova’nın bütününde, üst ölçekli plan uyumunu gözeterek, kent yaşamı ile gelişimine engel olan imar ve planlama problemlerini yeniden gözden geçirerek, -yatırımın ve üretimin önünü açan, çağdaş ve yaşanabilir bir kent yapılanmasına müsaade eden bir İmar ve Planlama revizyon çalışmasını kent dinamiklerinin de katılımını sağlayarak en hızlı şekilde yaşama geçirmek.

** 75 bin civarında üniversite öğrencisinin eğitim gördüğü Bornova'da yurt ve öğrenci merkezleri yaparak, öğrencilerin kültürel, sportif ve eğitimle ilgili, kent yaşamına katkı koymalarını sağlayacak kurumsal yapı ve araçları oluşturmak.

** Bornova ilçesindeki sivil toplum kuruluşları ile kadınların, gençlerin ve engelli vatandaşların kültür, sanat, hobi ve el işleri alanlarda üretim yapabilecekleri atölyelerin yer aldığı, sosyal yaşam ve üretme kültürünün geliştirilmesini hedefleyen Cumhuriyet Kültür Evleri Projesini yaşama geçirmek.

** Yaşlı Evleri, Sosyal Dayanışma Merkezleri, Evsizleri Barındırma, Sürekli Aşevleri, Ücretsiz Çamaşırhane, Evde Sağlık Hizmetleri, Kadın Koruma Evleri, Çocuk Koruma Evleri, Sevgi Kafeleri, Spor ve Yaşam Alanları ile Üretim Atölyeleri, Eğitim ve Etüt Merkezleri, Sosyal Kreş, Güvenli Okul, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Barınak, Organik Tarım, Eğitime Tam Destek, Yeşil Çevre, Paylaşan Bornova, Hemşeri Çözüm Merkezi, Geçmişten Günümüze Bornova ve 7/24 Engelsiz Taksi Projeleri.