CHP'li Koç: Afetlerin faturasını çiftçiler ödüyor

CHP'li Koç: Afetlerin faturasını çiftçiler ödüyor

CHP’li Koç, “Doğal afetlerin faturasını maalesef her zaman sadece çiftçiler ödüyor. Tarımı da çiftçiyi de bitirdiler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli Belediye Başkan A. Adayı iş adamı Sinan Koç, Tarsus’ta etkili olan yağış sonrası seraları sular altında kalan çiftçiler ile ilgili açıklama yaptı. CHP’li Koç, “Doğal afetlerin faturasını maalesef her zaman sadece çiftçiler ödüyor. Tarımı da çiftçiyi de bitirdiler” dedi.

“Çiftçi kaderi ile baş başa”

3 gün süren sağanak yağmur Tarsus ilçesinde birçok tarım alanlarında hasara yol açtı. Drone ile havadan görüntülenen seraların büyük bir kısmı tamamen sulara gömülürken, çiftçiler ise yetkililerden yardım bekliyor. Bu konuda konuşan Koç, açıklamasında “Çiftçilerin beklediği yardım hiç gelmedi bu da ülkemizde tarımın büyük darbe yemesinin en büyük nedeni Tarım ürünlerinin birçoğunu dışarıdan ithal etmek zorunda kalıyoruz. Çünkü çiftçiyi kaderi ile baş başa bıraktılar” şeklinde konuştu.

“Herkes çiftçilere sırtını dönmüş”

CHP’li Sinan Koç, Mersin’de yardım bekleyen çiftçiler ile ilgili olarak kendileriyle görüştüğünü ve çiftçilerin mağdur olduğunu söyledi. Koç, “Tarım alanları zarar gören çiftçilerimizle görüştüm, kendileri devletten yardım ve çözüm bekliyor. Yerel yöneticilere maalesef ulaşamıyor bile sigorta şirketleri zaten kendilerine sırtını dönmüş. Çiftçileri kaderleri ile baş başa bıraktıkları için bu durumdalar. Bu artık son bulmalıdır. Derhal bir çözüm bulunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.