CHP'li o Başkan YURT'a konuştu: Adalet Yürüyüşü'nün sorumluluğunu taşımak zorundayız

CHP'li o Başkan YURT'a konuştu: Adalet Yürüyüşü'nün sorumluluğunu taşımak zorundayız

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen CHP Konak İlçe Kongeresi’nde tek aday olarak giren ve yeniden seçilen  Mehmet Şakir Başak, kongreyi YURT’a değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay sürecini ilçe başkanlarının seçimleriyle devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde CHP Konak’ta tek liste girdiği yarışta  ilçe başkanı seçilen Mehmet Şakir Başak, kongre de yaşana gerginliği, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın salonu terketmesini ve il kongre delegesi için eski il başkanları yazılmasına verilen tepkilerin hepsini YURT’tan Özgür Tuğrul’a anlattı. Başak, 2019 hedeflerini de gazetemiz için paylaştı.

İlçe Başkanı Şakir Başak,  “Geride bırakmış olduğumuz kongre yeni bir başlangıcın miladıdır. Konak İlçe Kongresi gelecek adına çok net mesajları ortaya koymaktadır. Gençlerimizle, kadınlarımızla, bu partiye emek vermiş kanaat önderlerimizle bir uzlaşı ortaya koyduk. İzmir yakın dönemde gündeme sürekli kavgalar, tartışmalar ve iç mücadele ile geldi biz bunun değişmesi gerektiğinin mesajını verdik. Sorumluluk aldık, kişilerin mutlu olması önemli değil, bu partiye dişile tırnağıyla yıllardır emek vermiş İlçe Başkanı olarak benim de mutlu olmam önemli değil.  Detaylara kişilere takılmamalıyız, önemli olan Konak İlçe örgütünün tüm bileşenlerinin temsil edildiği bir siyasi zemini ortaya çıkarmaktı, bunu başardığımızı düşünüyorum. Bir eksik bir fazla beraberliğimizi, iktidar mücadelemiz yıpratmaz” dedi.

Adalet Yürüyüşü Vurgusu

Adalet yürüyüşüne değinerek CHP’nin 2019 sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başak, “Geçtiğimiz yaz tüm ülkeye bir mesaj verdik "ADALET". Sayın Genel Başkanımız ile birlikte yüzlerce kilometre yürüdük. Bunun sorumluluğunu taşımak zorundayız, ülke olarak zor günlerden geçiyoruz, gelecek adına umudu yeşertmek zorundayız. Türkiye'de bu konuda en büyük sorumluluk Cumhuriyet Halk Partisindedir. İzmir bu konuda örnek olmalıdır, birlik ve beraberliğini pekiştirmelidir, çıkacak olan enerji bu ülkeye mutlaka yansıyacaktır. Biz çocuklarımız için gelecek için refah ve mutluluk dolu bir ülke hayal ediyoruz, bunun sorumluluğunu taşıyoruz. Burada bir uzlaşı yaratmak zor fakat bu ilde bunu taşıyabilecek güçte isimler mevcut. Kongre daha farklı bir ortamda geçebilirdi. Farklı adaylar olabilirdi fakat bunun sonucunda birileri mutlaka dışarıda kalacaktı, şimdi böyle bir durum yok. Biz Konak'tan tüm İzmir'e olması gereken mesajı verdik, siyaset elinde fırsat olduğunda yok etmek değildir. Siyaset elde olan imkanlardan daha fazla verim almaktır, bunu başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Birlik Olmak Zorundayız

İl kongre delegelerinde eski il başkanlarının isimlerinin de yazılmasına ilişin konuşan Başak, “Vefa İstanbul'da bir semt adı değil, CHP uzun yıllardır bu ülkede sorumluluk alan bir parti ve bu zorlu yolculukta emek vermiş parti büyüklerimizi unutmak geleneklerimizle bağdaşmaz. Elbette ki onlar bu partinin temsil listelerinde olmalılar, tecrübelerini, enerjilerini yansıtmalılar. Altını çizerek söylemek istiyorum biz bu kongreyi kendimize güç devşirmek için değil, partimizin birlik beraberliğini pekiştirmek için bir fırsat olarak gördük. Beş aydır şahsım olarak vermeye çalıştığım uzlaşı mesajı konusundaki samimiyetimin ispatı buradadır. Kırgınlıklar, küskünlükler olabilir ama bu ülkenin bize ihtiyacı var, birlik olmak zorundayız. Bu süreçte en büyük özveriyi siyasi arkadaşlarım yapmıştır, listelere bakanlar bunu çok net göreceklerdir” dedi.

Pekdaş’ın Terketmesine İlişkin  Konuştu

Sema Pekdaş'ın Kongre salonunu erken terk etmesi konusunda da düşüncelerini paylaşan Başak, “Sema Hanım kongrede çok iyi bir konuşma yaptı. "Cumhuriyet bir kadın devrimidir" sözlerinin altına imzamı atarım. Biz örgüt olarak kendisini destekliyoruz, başımızın tacıdır. Sonuna kadar arkasındayız. Yapmış olduğu bu güzel ve anlamlı konuşmayı tüm kadın örgütlerimize çoğaltarak dağıtacağız. Kongre salonu hararetli bir ortam yanlış anlaşılmalar olabilir bunlar normaldir.Milletvekili konuklarımızla beraber onları uğurlamak için ayrıldı. Bizim aramızda bir sorun yoktur, varmış gibi göstermeye çalışanlar da hata yapmaktadırlar” diye konuştu.