CHP'li Özel'den Erdoğan'a 'gaz sıkışması' cevabı

CHP'li Özel'den Erdoğan'a 'gaz sıkışması' cevabı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bir radyo programında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın saldırıyı değerlendirdiği açıklamalarında kullandığı, “Gaz sıkışması” ifadesine, “Akkuzu'da gazı sıktıran Erdoğan ve Bahçeli'nin dilidir” diyerek cevap verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik gerçekleştirilen gerici saldırı için "Şehit cenazesine giderken dikkat etmemiz gerekiyor. Şehit cenazesine giderken ben de 'gidişim rahatsız eder mi diye?' soruyorum. Burada bir gaz sıkışması var. Bunları istismara dönüştürmemize gerek yok." yorumunda bulunmuştut. 

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Radyo Sputnik’te Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı değerlendirerek Erdoğan'ın bu sözlerine yanıt verdi. 

Özgür Özel, "Akkuzu’da gazı sıkıştıran benim dilim değil, Kemal beyin dili değil, Ekrem İmamoğlu’nun dili değil. Recep Tayyip Erdoğan ve Bahçeli’nin dilidir" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in açıklamaları şu şekilde:

“Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na saldırı söylemiyle ilgili birincisi siyasetin ne kadar nezaketle yapıldığı ile ilgili bir durum. CHP’yi ve CHP’lileri terörü destekle ve teröristlerle kol kola olmakla, çukurla, çöple akla gelecek her şeyle itibarsızlaştırdı.

Gaz sıkıştıysa doğru o köyde gaz sıkışması oldu diyelim. Akkuzu’da gazı sıkıştıran benim dilim değil, Kemal beyin dili değil, Ekrem İmamoğlu’nun dili değil.  Recep Tayyip Erdoğan ve Bahçeli’nin dilidir. Aslında gaz sıkışması oluyorsa oraya gazı basan bunların propaganda yöntemi. Bunlar korku siyasetini korkutarak oy alma siyasetini sonucunda 31 Mart’ta duvara tosladılar. Bu dil millet tarafından ret edildi.”