CHP'li Öztrak: İstanbul'un kazananı Ekrem İmamoğlu'dur

CHP'li Öztrak: İstanbul'un kazananı Ekrem İmamoğlu'dur

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "YSK'ya tarihi sorumluluğunu tekrar hatırlatmak istiyoruz. İstanbul'un kazananı Ekrem İmamoğlu'dur" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak İstanbul'da devam eden seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Dün Maltepe'de oy sayımını yavaşlatmak için AKP ve MHP'lilerin kargaşa ve kavga çıkardığı tutanakla tespit edilmiş vaziyette. İlçe Seçim Kurulu tarafından hazırlanan bu tutanak kurumların ve sistemin çalışmasının neden önemli olduğunu gösteriyor. Yoksa puslu havaları seven birtakım aç kurtlar milletin iradesini yok etmeye çalışırlar.

Siyasette var olmak istiyorlarsa milletle kavga etmeyi bıraksınlar. Tavsiyemiz milletin mesajını kabul etmelidirler. 

İstanbul seçimini artık yeniden kaşımayın. Millete verdiğiniz sözleri tutmaya başlayın. Tencereler boş, millet borç yükü altında. Milletin vaktini daha fazla çalmayın.

Tamamlanmış İstanbul seçimiyle artık uğraşmayın. Devlet tecrübemize dayanarak uyarı yapıyoruz. Artık seçim bitmiştir. Yeniden seçimle milletin ufkunu karatmayın. Türkiye’de seçim ve demokrasiyi tartışmalı hale getirerek ülkenin ufkunu karartanları tarih affetmeyecektir İmamoğlu'na artık mazbatası verilmeli. 

Karar sürekli gecikiyor. YSK'nın daha önceki kararlara baktığımızda verilecek olan karar ortada ama sürekli uzatılıyor. Ama tedirginlik artıyor. Sadece siyasal değil ekonomik olarak da artıyor.