CHP'li Purçu'dan aday listesine sert tepki!

CHP'li Purçu'dan aday listesine sert tepki!

CHP İzmir Milletvekili’nden aday listesine sert tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir’de Buca ve Bayraklı dışında geriye kalan ilçelerde belediye başkan adayları belli oldu.

Parti İzmir’de ciddi değişime gitti. Sadece 4 ilçe belediye başkanı yerinde kaldı. İzmir’de oluşan aday tablosuna en sert tepki İzmir Milletvekili Özcan Purçu’dan geldi.

Purçu 24 Haziran sürecinde kendisine hakaret ettiği için Genel Merkez’e şikayet ettiği İsmail Uygur’un Torbalı Belediye Başkan Adayı gösterilmesi için “Sadece şaşkınım” dedi.

Purçu özellikle listede kadın aday sayısının azlığına dikkat çekti ve “Kadınlardan nasıl oy isteyeceğiz?” dedi.

Purçu şunları söyledi: Listeye şaşkınım... Sadece TorbalI’yla ilgili değil İzmir’in genelinde ciddi sıkıntılar var. İşimiz kolay değil. Sahada çalışan bir milletvekili olarak oluşan listeden şaşkınım. Kadınlar yok! Kadınlar nerede? Kadın aday demiştik. Neredeler? 3 kadın aday var. AK Parti’de 6 kadın aday var. İzmir gibi bir yerde böyle bir liste? Şaşkınım. Listede kadınlar yok. Yok yok yok! İzmir’e 7-8 kadın aday yakışırdı. Kadınlardan nasıl oy isteyeceğiz Partinin 5 yıldır faaliyetlerine katılmayanlar aday gösterildi. Önerilerimizin dikkate alındığını görmedim.