CHP'li Şan: Siyasette göreve hazırım

CHP'li Şan: Siyasette göreve hazırım

CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Merih Şan, adaylık sürecini ve projelerini anlattı.

YURT/ İzmir’de bir çok sağlık merkezinin kuruluş aşamasında başında bulunan ve halen Yenişehir’de özel bir hastanenin kurucu ortağı, Gaziemir ve Hatay’daki iki tıp merkezinin kurucusu olan Dr. Merih Şan sağlıkta yaptığı başarılı işlerin yanında siyasettende hiç kopmadı. Dr. Merih Şan hastanesinin işlerini ve hastalarını takip ettikten sonra bir halk ozanı gibi mahalle mahalle dolaşıp vatandaşlarla kahvehanelerde oturup sohbet eder, dert dinler, sorunları not alır. Yıllarca bu böyle devam etti. Dr. Merih Şan CHP’nin tabanında, ön plana çıkmadan her zaman CHP’lilerin yanında oldu ve yardımına koştu.

Kriz Sağlık Sektörünü Etkiledi

Dr. Merih Şan sağlıktaki gidişatın hiç iç açıcı olmadığını, asıl krizin sağlıkta olduğunu vurgulayarak önümüzdeki günlerde birçok sağlık kuruluşunu ciddi krizlerin beklediğini söyledi. Özel sağlığın bir an önce yetkililer tarafından ele alınması gerektiğini vurgulayan Dr. Şan, “ sağlıkta katkı payının yetersizliğinin yanı sıra, personelden tutunda teknolojiye kadar birçok konuda Avrupa’nın gerisinde kaldığını belirterek, hastalar son ana kadar hastanelere bile gelemez oldu. Bu şartlar altından sağlık turizmi adı altında Avrupa ile nasıl boy ölçüşürüz bilinmez. Özellikle bölgemiz diğer illere göre çok daha geride kaldı. Sağlık kuruluşları ciddi çıkmazlara girdi. Çözümler tükenmez, yeter ki kendimize inanalım.” dedi.

SUT Fiyatları Gözden Geçirilmeli

Dr. Merih Şan, “ SUT Fiyatları 2009 yılında belirlendi. 2009 yılında muayeneye verdiği ücret 24 lirayken, asgari ücret 350 TL’ydi ve bir sezaryene ödediği ücret ise 450 TL’ydi. Şimdi asgari ücret 1600 TL ancak muayene ve sezaryen ücretleri de dahil olmak üzere tüm ücretler aynı. Özel sağlık kuruluşları artık yavaş yavaş geriye doğru gidiyor. Krizin en çok vurduğu yerlerden birisi sağlık sektörü. Biz devletimizden, Sağlık Bakanlığı’mızdan ve SGK’dan SUT fiyatlarını yeniden gözden geçirmesini talep ediyoruz. Özel sağlık sektöründe böyle giderse kalite düşmeye başlayacak, yeni teknolojileri alamaz hale gelecek, hekimleri verimli hizmet veremeyecek durumda olacak. İster istemez özel sağlık kuruluşları yeni bir yatırım yapmadan var olan sistemlerle hizmet vermeye devam edecektir.”  

Siyasette Göreve Hazırım

Dr. Şan artık siyaset sahnesinde yer almanın zamanının geldiğini söyleyerek, özellikle Konak’ta görev verildiği takdirde yılların bilgi birikimiyle halkına hizmet etmekten onur duyacağını söyledi. Dr. Merih Şan, Konaklı ve İzmirli hemşerilerine yıllarca sağlık alanında verdiği hizmetleri şimdi de belediyecilik alanında vermek istediğini vurguladı. Dr. Şan, Konak için belirlediği birçok projesinin olduğunu belirterek, “ Bana görev verilmesi şart değil. Belediye başkanı olacak olan arkadaşımıza da bu projeleri kendisine teslim etmeye hazırım.” dedi. 
Konak'ta Sosyal Belediyeciliği en iyi şekilde uygulayacağız! 

Tanzim mağazaları

Tanzim mağazalarının yeniden devreye girmesi gerektiğini belirten Dr. Şan, “ Burada bozulmayan temel gıda maddeleri satışa sunulması gerektiğini, üreticiden alıp doğrudan halkın satışına sunulması, mahalle muhtarlarından da destek alınarak maddi durumu yetersiz insanlara ulaştırılması, ve bu mağazaların kar amacı gütmeden, üreticiden halka gıda maddesi ulaşımını sağlaması gerekmektedir.  dedi. 

Trafik Sorunu Çözülmeli

Sabah ve akşam saatleri ağırlıklı olmak üzere İzmir’de bir trafik sorunu olduğunu belirten Dr Merih Şan, “ öncelikle Yeşildere yolunun kullanılabilir hale gelmesi gerekmektedir. Bu yol yetmiyor. Yol genişletilip, yan tarafta kalan yerler kente kazandırılabilir. Kentsel dönüşümle birlikte bu bölge halka kazandırılabilir, yürüyüş yolları yapılabilir.” dedi.

Kemeraltı Eski Haline Dönüştürülmeli

Şehre gelen turistlerin şehir meydanlarını gezmek istediklerini belirten Dr. Merih Şan,  “ Varyant’tan  Çankaya’ya kadar olan bölgede eğlence merkezleri başta olmak üzere, restorantlar, kafeteryalar, yürüyüş yolları, sokak müzisyenleri, farklı alanlardaki sokak sanatçıları ile zenginleştirilmeli, Kemeraltı eski haline dönüştürülmelidir.  Bu bölgeye araçların girmesinin yasak olduğu, yayalara ve turistlere açık bir bölge haline getirilmelidir” dedi.

6 Mayıs Hıdırellez Festivali

6 Mayıs günündeki Hıdırellez'in, İzmir’de çok özel kutlandığını belirten Dr. Şan, “ bu kutlamalar belediyenin de destekleriyle festival haline getirilebilir. Zengin bir kültüre sahip olan İzmir’deki Roman vatandaşlarımız tarafından yaşatılan Hıdırellez'in festival haline getirilmesi çok önemlidir. Neden bir RİO Karnavalı İzmir’de olmasın. Bu bölgenin halkının kültürünün İzmir’e kazandırılıp, gerekirse bir günde değil, bir hafta gibi bir süre ile Türkiye ve Dünya turizmine kazandırılıp markalaştırılmalıdır” dedi.