CHP'li Selin Sayek: Mazbataya sadece birkaç saat kaldı

CHP'li Selin Sayek: Mazbataya sadece birkaç saat kaldı

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Maltepe'de yapılan sayımlarla ilgili bilgi verdi.

Edda Sönmez 

Maltepe’deki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde oy sayım işlemi ve çok sayıda yurttaşın, Türkan Saylan Kültür Merkezi önündeki bekleyişi sürerken CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Yurt’a açıklamalarda bulundu.

Böke, “Şu an Maltepe’de içeride olanın özeti şu; bu halk bir irade koydu ortaya. Bizi ayrıştıranlara karşı kardeşlik dedi, ranta karşı başka bir ekonomik düzen dedi, anti demokratik baskıcı düzene karşı demokrasi dedi. Şimdi de o iradeye sahip çıkılıyor. Türkiye Demokrasinin aldığı nefes şu anda Maltepe’de sıkışmış gözüküyor” dedi.

"Esasında Maltepe’deki nöbet var olan durumu içeride yapılan sayım olarak değil de o sayımda sahip çıkılan irade üzerinden okumak gerekiyor" diyen Böke şunları kaydetti:

'ÇÖKÜŞTEYİZ! AĞIR BİR KRİZ YAŞIYOR TÜRKİYE'

"Çöküşteyiz… Ağır bir kriz yaşıyor Türkiye. Bu kriz çok boyutlu bir kriz. Ekonomik kriz, birçok krizinde esasında ortaklaştığı bir kriz. Yani demokrasi krizi var, hukuk krizi var, sosyal olarak bu kadar ayrıştırılmış baskı altında bir toplumun yaşadığı kriz var. Bunların hepsinin sonucunu en açık gördüğümüz yer ekonomi. Bugün Türkiye’de eğer işsizlik en geniş tanımıyla %20 aşmışsa, gençler arasında resmi işsizlik %27 dayanmışsa, enflasyon bu kadar yüksekse, sanayi üretimi %5 daralmışsa bunun hepsinin sebebinin kurulmuş olan düzen olduğu tespit etmiş vaziyette halk. Yani düzeni değiştirme iddiası ve iradesi esasında halkın bu krizin kaynağını okuduğunu gösteriyor. Bu krizin kaynağı ne? Bu krizin kaynağı Türkiye’de bu iktidarın bilerek ve isteyerek kurmuş olduğu talandan yana, ranttan yana baskıcı, yandaştan yana, anti demokratik düzen bu krizi doğuruyor.

O zaman burada halkın yerel seçimde koyduğu iradeyi de böyle okumak gerekiyor. Yeni bir ekonomik düzen talebi, yeni bir sosyal birliktelik talebi, yeniden demokrasi talebi diye okumak gerekiyor. Bugün Türkiye’de bu ekonomik krizi çıkartan AKP ve Saray düzeni ise çare olacak olanda halkın düzeni olacak bence.

'MAZBATAYA SADECE BİRKAÇ SAAT KALDI'

90’nın üzerinde sandık kaldı içeride sayım yapılacak olan. Saat 14:00 itibariyle altı kurul sayıma devam ediyor olacak. Dolayısıyla mazbataya sadece birkaç saat kalmış oluyor.  Yeniden sayımlar halkın iradesini değiştirmez. Nitekim onu da gördük çünkü neden sebep bir sayım meselesi değildi hakikaten halkın verdiği bir mesajdı. Şu anda da 90 üzerinde kalmış olan sandığı içeride sayıyorlar."