CHP'li Sındır: İyi bir insan olabilir ama iyi bir Tarım Bakanı değil

CHP'li Sındır: İyi bir insan olabilir ama iyi bir Tarım Bakanı değil

CHP Bergama İlçe Başkanlığı tarafından başlatılan ve geleneksel hale getirilen “Halk Buluşmaları”nın bu seferki konuğu CHP'li Kamil Okyay Sındır ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal oldu.

CHP Bergama İlçe Başkanlığı tarafından başlatılan ve geleneksel hale getirilen “Halk Buluşmaları”nın bu seferki konuğu CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yaşar Uysal oldu.

Halk Buluşmaları’nın ilkinde gazeteci-yazar Abbas Güçlü "Eğitim Sorunları" başlığında konuk olmuştu. Buluşmanın ikincisinde ise, Sındır ve Uysal konuk oldu. Bergama Kültür Merkezi BerKM’de gerçekleşen etkinliğe Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, Dikili CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Bergama Belediyesi Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, STK’lar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

İYİ BİR İNSAN OLABİLİR AMA İYİ BİR TARIM BAKANI DEĞİL

Konuşmasında Tarım Bakanlığı’nın tepesinde lobiler olduğunu ifade eden Sındır, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba iyi bir insan olabilir. Ancak kendisi bir doktor. Sağlık Bakanlığı’nın başına bir ziraat mühendisi gelirse ortalık ayağa kalkar. Doğru da değildir. Fakıbaba’dan önceki bakanımız Sayın Faruk Çelik idi. Tarım sektörü ile doğrudan ilintili biri olabilirdi ama değil. Bu neden böyle. Maalesef tek adam tarafından istediğini göreve getiren, istediğini alan, belediye başkanından memnun olmadığında istifaya zorlayan, çekilin bir kenara diyen yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız” dedi.