CHP'li Soyer’den İzmirlilere müjde!

CHP'li Soyer’den İzmirlilere müjde!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, "Kaynak var. Eğer büyükşehir belediye başkanı seçilmek nasip olursa bu kaynakla biz bunu yapacağız. Kaynak nerede, değirmenin suyu nereden geliyor daha sonra açıklayacağım. Ama bu kaynağın olduğunu paylaşmak istiyorum” dedi.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı’ne katıldı. Toplantıda projelerini anlatan Soyer, “İzmir bir yürek aslında, yüzlerce yıl boyunca doğunun ürünlerini batıya pompalayan, batının değerlerini doğuya pompalayan bir kent. Akdeniz ticaret hacminin yüzde 30'unu tek başına yapan bir yürek. Yüzlerce yıl boyunca ticaret hacminin 3'te birini tek başına yapan bir kent. Sonra büyük yangın, mübadele, Kurtuluş Savaşı derken bu büyük kapasite kan kaybetmeye başlamış. Şunu biliyoruz ki tepemizde bu güneş, önümüzde körfez ve bereketli toprak duruyor. Sadece bir masaja ve o yürekteki tıkanık damarların açılmasına ihtiyaç var” dedi.

“ÇARE ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”

“Liman kent olmak bu kentin en önemli kimliği” diyen Soyer, “Biz bu kimliği koruyacak çareler üretmek zorundayız. Limanda yapılması gereken iki temel iş var. Bunlardan biri sirkülasyon kanalının açılması, yani körfezin temizlenmesi, ikincisi navigasyon kanalının açılması. Bu navigasyon kanalı bazı gemilerin girmesine imkan vermiyor. 200 milyon lira bedelle açılması gereken bir kanal var. İkincisi bir yay gibi körfezin etrafını saran kanal ise 800 milyon bedelli bir kanal. Bu iki kanal açıldıktan sonra İzmir hem büyük ticaret gemileri için girilebilir bir yer olacak hem temiz körfez sayesinde bütün dünya kentleri arasında rekabet gücü artacak. Bu kaynak var. Eğer büyükşehir belediye başkanı seçilmek nasip olursa bu kaynakla biz bunu yapacağız. Kaynak nerede, değirmenin suyu nereden geliyor daha sonra açıklayacağım. Ama bu kaynağın olduğunu paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

Kent turizminin trajik noktada olduğunu ifade eden Soyer, gastronomi, kongre, agro turizmi gibi birçok alanda detaylı çalışmaları olduğunu ifade etti.

“ÜÇ CEMRE GERÇEKLEŞECEK”

26 Şubat'ta projelerini açıklayacaklarını hatırlatan Tunç Soyer, “Bunlarla ilgili detaylı çalışmalarımız var. 10-12 Mart’ta ikinci bir toplantımız daha olacak, ikinci cemre. Mart’ın sonunda da üçüncü cemre düşecek. Onu da zannediyorum köyümüzde gerçekleştireceğiz. Özetle ?1 Nisan?'a hazırlanıyoruz ve nihayetinde o baharı bekliyoruz” dedi.