CHP'li Tanal'dan AKP'nin YSK başvurusuna: AKP ne dilekçe verirse versin...

CHP'li Tanal'dan AKP'nin YSK başvurusuna: AKP ne dilekçe verirse versin...

CHP İstanbul Milletvekili İstanbul'daki seçimin iptali için AKP'nin YSK'ya sunduğu ek dilekçeye ilişkin konuştu. Tanal, "Ak parti ne dilekçe verirse versin sonuç değişmez" dedi.

AKP, İstanbul seçiminin iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi içeren ek dilekçe sundu.

AKP'nin YSK'ya sunduğu ek dilekçeye ilişkin sosyal medya hesabından yanıt veren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AKP'nin itirazlarının sonuç vermeyeceği değerlendirmesini yaptı. 

Twitter hesabından açıklama yapan Tanal'ın paylaşımları şu şekilde:

"Ak parti ne dilekçe verirse versin. SONUÇ DEĞİŞMEZ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU’NU millet seçmiş ve mazbatasını vermiştir. Gelin hep birlikte başkanımız İle birlikte Maltepe sahilinde saat 14.00 buluşalım...."

"1-AKP nin ek itirazı Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıdan sonra muhtemelen YSK nın eski itirazları yetersiz bulacağının öğrenilmesi üzerine yapılmıştır."

"2-KHK lı vatandaşlar hem son milletvekili seçiminde hem cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullandılar, hiç bir itiraz olmadı. 31 Mart 2019 seçiminde oy kullanacak seçmen listeleri askıdayken KHK ile ihracedilen vatandaşlara dönük bir itiraz olmadı."

"3-Listeler YSK tarafından kesinleştirildi.AKP kaybettiği seçimi iptal ettirebilmek için hukuk dışı deliller peşine düştü. YSK dan tüyo almasalar bu saçma ek dilekçeyi vermezlerdi. O zaman tüm seçimler yenilesin.Cumhurbaşkanıda aynı kural İle seçildiğine göre o da meşru değil."