CHP'li Tekin, Batman'da Cumhuriyet'i anlattı

CHP'li Tekin, Batman'da Cumhuriyet'i anlattı

Partisinin Batman il kongresine katılan CHP İstanbul Milletvekili, Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı, "Birilerinin beğenmediği Cumhuriyet, onların Başbakan, Cumhurbaşkanı olmalarını sağlıyor" diye konuştu.

Cihan Güner / YURT - 

CHP Batman İl Başkanlığı kongresine katılmak için kente giden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhuriyet'in faziletlerini anlattı. 'Birilerinin beğenmediği bu Cumhuriyet, onların Başbakan, Cumhurbaşkanı olmasını sağladı' diyen CHP'li Tekin, "Mustafa Kemal ve arkadaşlarına şükran duyuyoruz. Çünkü, onlar Türkiye'yi Cumhuriyet fazileti ile taçlandırdılar. Bugün birilerinin beğenmediği Cumhuriyet sayesiyne Ispartalı Çoban Sülü'yü Cumhurbaşkanı yapmış bu halk. Bu halk, Cumhuriyet sayesinde Hafize öğretmenin oğlu Özal'ı Cumhurbaşkanı yapmış. Kasımpaşa'dan yürüye yürüye, top oynarken önce Başbakan oldu adam, şimdi de Cumhurbaşkanı.  Kayserili bir demircinin çocuğu Cumhurbaşkanı olabiliyor Türkiye'de. Sınırımızın ötesine, yada İslam coğrafyasının tamamına baktığımızda bunun mümkün olmadığını görürsünüz" dedi.

İslam ülkelerinin Gelişmiş dünya devletleri arasında olmamasını da eleştiren CHP'li Gürsel Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü; "Dünyadaki bütün enerjinin %70'i 57 ülkenin elindedir. Düşünün, Allah'ın millet olarak size vermiş olduğu enerjinin, yeraltı kaynaklarının tamamının %70'i Müslüman 57 ülkenin elinde. Peki ne var bu 57 ülkede? Kan var, gözyaşı var, acı var. Bir tek otomobil yapan yok. Cebimizdeki telefon var ya, 57 ülkenin hiçbiri bırakın bu telefonu yapmayı, telefonun kasnağını dahi yapamadılar. Hiç düşündük mü neden acaba? Dünyanın yaptığı her şeyi, biz niye yapamıyoruz kardeşim? Çünkü, 57 ülkenin Devlet Başkanlarına, Başbakanlarına bakın, hepsi birbirine benziyor"...

Havaalanında partililer tarafından yoğun ilgiyle karşılanan CHP heyeti, kent turu ve esnaf ziyareti de yaptı.