CHP'li Tekin: Fakir fukara artık evindeki eşyasını satarak ayakta kalmaya çalışıyor

CHP'li Tekin: Fakir fukara artık evindeki eşyasını satarak ayakta kalmaya çalışıyor

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ikinci el eşya pazarına ziyarette bulundu. 

Ulus’ta itfaiye meydanında vatandaş ve esnaf ziyaretinde bulunan Tekin, ”Fakir fukara artık evindeki eşyasını satarak ayakta kalmaya çalışıyor” dedi.

Tekin Şöyle devam etti: “Vatandaşın hali perişan, beyefendiler buyursun gelsin görsünler bitpazarındaki vaziyeti. Gerçi gelemezler.Sokağa çıktıklarında en az 10 polisle geziyorlar. Hep birlikte gördük ki işsizlik, yoksulluk insanlarımızı çaresiz bırakınca kimi çöpten topladığı, kimi evinden getirdiği eşyalarını satmaya çalışıyor.”

Esnaflarla vatandaşların sorunlarını dinleyen Tekin, gerçekleştirdiği ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Tekin, “Pazarda sizlerde gördünüz, elektrik-su parasını ödeyemeyen öğrenci kardeşlerimiz, vatandaşlarımız evlerindeki eşyalarını getirip ikinci el pazarında satıyorlar. Biz milliyiz diyenlere en iyi cevabı yerli tütün satan esnaf kardeşimiz verdi. Tütün satan esnafın isyanını dile getiren Tekin şöyle konuştu:

“Tütün satan kardeşimiz diyor ki, kendi tütünümüzü satarken kota var elin tütününü satarken kota yok. Yerli tütün üreticilerimiz ürettikleri tütünleri satamıyor, ama yurt dışından getirdiğimiz tütünleri rahatlıkla satabiliyoruz. Sonra da kaçak tütün neden çok satılıyor bu kaçak tütün nerden geliyor deniyor.”
Bu ülkede 80 milyon vatandaş faiz lobisine çalıştığını belirten Tekin, son 15 yılda bütün ülke çalışıp elin yabancısına 145 milyar dolar faiz ödedik. İçeride de 620 milyar lira ödedik. Anladınız mı vatandaşlarımız neden evlerindeki eşyaları satıyor diyerek tepki gösterdi.
 
MİLLETİ AYRIŞTIRAN BELEDİYE BAŞKANI DERHAL İSTİFA ETMELİ
 
Basın mensuplarının, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ‘Ne kadar rantçı insanların oturduğu yer varsa oralarda Ak Parti'ye az oy çıkıyor’ açıklamalarını hatırlatması üzerine Tekin,“ Önerisi çok makul bir öneri. Eğer rey üzerine bir hesap yapacaksa, sahilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan bütün binaları yıkalım. Nasıl olsa hiç oy çıkmayacak onlara. Yıkım konusunda her türlü desteği veririz.İstanbul’da ranta dönük yapılan bütün yapılaşmalarda istisnasız AKP’nin parmağı vardır. Bildiğiniz gördüğünüz o rezidansların, Avm’lerin, yüksek katlı binaların tamamı AKP’li müteahhitler, AKP’li işadamları, damatlar ve çocukları tarafından yapılmıştır. Demek ki bu çocuklar bu binaları yaparak sizin altınızı oyuyor.” ifadelerini kullandı.