CHP'li Tekin: İnce benim rakibim değil

CHP'li Tekin: İnce benim rakibim değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Tekin, üniversite'nin Gayrettepe Kampüsü'ndeki konferans öncesi mart ayında yapılacak yerel seçimler hakkında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlere yoğun bir tempoyla hazırlanan CHP'de, İstanbul için Muharrem İnce'nin adının düşünüldüğü iddiası gündemde sıkça yer alırken, konuya ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Gürsel Tekin'den açıklama geldi. CHP'li Tekin, "Benim hiçbir arkadaşım rakibim değildir" şeklinde konuştu.

Altınbaş Üniversitesi Siyaset ve Diplomasi Kulübü'nün 'Yerel Seçimler 2019'a Doğru' başlığı altında bu hafta beşincisini düzenlediği Kent ve Siyaset Okulu'nun konuğu CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Tekin, üniversite'nin Gayrettepe Kampüsü'ndeki konferans öncesi mart ayında yapılacak yerel seçimler hakkında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kendisine Muharrem İnce'nin de aday olması durumunda düşüncelerinin ne olacağı sorulan Tekin'in cevabı, "Bütün arkadaşlarım çok kıymetli, çok değerli. Benim hiçbir arkadaşım rakibim değildir. Hangi arkadaşımız hak ediyorsa, hangi arkadaşımızla çok rahatlıkla seçimi alabileceksek, bu sorunların üstesinden kim gelebilecekse aday olsun. Ama ben bu konuda kendime güveniyorum. Çalışmalarımı, bugüne kadar yaptığım tüm projeleri sayın genel başkanımız genel merkezimizle paylaştı. Hangi arkadaşımıza görev verilirse omuz omuza çalışacağız" oldu.

"İNCE İLE KILIÇDAROĞLU'NUN GÖRÜŞMESİ ÇOK DOĞAL"

Muharrem İnce'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin de açıklamada bulunan Tekin, "Doğrusu dün birinci haber olarak geçmesine şaşırdım. Eğer Sayın İnce, Sayın Erdoğan'dan randevu istemiş olsaydı bu birinci haberdi. Ama Sayın İnce aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi cumhurbaşkanı adayıdır. Yani bir partinin milletvekili ile bir partinin genel başkanının görüşmesi kadar doğal bir şey olamaz" ifadelerini kullandı.

"ANKARA'DA NASIL BİR İTTİFAK OLUŞUR ONU BİLMİYORUM"

İYİ Parti ile CHP arasında yerel seçimlerde bir ittifak oluşturulup oluşturulamayacağı konusunda Tekin şunları söyledi:

"Ankara'da siyasi partiler arasında görüşmeler devam eder. Siyasette iki artı iki dört etmemiştir. Geçmiş dönemlere de baktığımızda şimdi de aynı noktada olduğumu söylemek istiyorum. Aslında sokakta seçmenler bir ittifak oluşturmuş. Ankara'da nasıl bir ittifak oluşur onu bilmiyorum. Ama Ankara'nın ötesinde sokaktaki ittifakın ne olacağını çok net olarak söyleyebilirim."

"ÖZTÜRK YILMAZ'IN AÇIKLAMALARI HADSİZCE"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı 'Türkçe ezan' polemiğinin ardından partisi tarafından kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Öztürk Yılmaz'ın açıklamaları için 'hadsizlik' yorumunu yapan Tekin, "Çok hadsizce cümlelerdi. Cumhuriyet Halk Partisi kültürü ve bilincini almamış bir kişi olduğu çok net olarak gözüküyor. Hiç kimse, kim olursa olsun genel başkan ile o üslupla konuşamaz. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerek sayın genel başkanın, gerekse bizlerin ezana olan hassasiyetimizi herkes çok iyi biliyor. Böyle kritik bir süreçte provokasyon yaratarak, iktidar da bir şey yakalamış gibi siyaset etmesi kabul edilecek bir durum değildir. Partimin genel merkezi, genel başkanı da bunun gereğini yaptı ve disipline verdi. CHP okyanus gibidir içine bir kirlilik karışırsa mutlaka bir süre sonra onu dışarı atar.” şeklinde konuştu.

"PAZARTESİ İHANET BELGELERİNİ TBMM'DE PAYLAŞACAĞIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstanbul'a ihanet ettik. Bu konuda benim de sorumluluğum var" sözünü anımsatan Gürsel Tekin, "İhanetin belgelerini geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) ifade etmeye çalıştım. Ama ne yazık ki iktidar milletvekillerinden dolayı ben de anlatamadım. Pazartesi günü ihanet belgelerini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde paylaşacağım. Bunun bir tanesi FETÖ'ye tahsis edilen arsalarla ilgilidir. İstanbul'da 76 projeden kaynaklı nasıl bir ihanetin yapıldığını ve bu 76 projede 76 işadamına 240 milyar liranın nasıl peşkeş çekildiğinin belgesini pazartesi kamuoyu ile paylaşacağım" dedi.