CHP'li Tekin: Oyumuzun yumurta kadar değeri yok!

CHP'li Tekin: Oyumuzun yumurta kadar değeri yok!

İzmir Iğdır Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirilen Nevruz etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi. Etkinliğe CHP İstanbul Miletvekili Gürsel Tekin, CHP İzmir Eski Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP YDK Üyesi Mahir Polat, Bornova Belediye Başkan Vekili Mustafa Akkaya ve partililer katıldı.

Nil Kahramanoğlu / YURT

Nevruz'un birlik, beraberlik ve kardeşliğin, binlerce yıldır coşkuyla kutlanıldığı gün olduğunu söyleyen Gürsel Tekin, "Doğaya baktığımızda onlarca farklı renkten oluşan çiçekler, bitkiler bir araya geldiğinde nasıl göz alıcı bir manzara oluşturuyorsa, bizim gibi çok kültürlü bu ülkenin insanları da aynı sizler gibi bir araya geldiğimizde ülkemizin zenginliğini oluşturuyorsunuz. Nevruz, bir bayram günü olmasından öte, ortak payda oluşturmamız açısından da çok önemli bir işleve sahip" dedi. Nevruz'u gelecek kuşaklara aktarmanın bir görev niteliği taşıdığını belirten Tekin,"Bir ulusu ulus yapan, onların manevi değerleri, adetleri, merasimleri ve diğer kültür unsurlarıdır. Bir ulusu ayakta tutan, onu yaşatan ve devamını mümkün kılan bu tür kültür öğeleridir. Günümüzde bu tür kültür öğeleri ülkeler için temel güç unsurları olan; ekonomik güç, askeri güç ve ondan kuvvet alarak oluşturulan siyasi güç kadar öneme haizdir. O nedenle, bizi bir arada tutan önemli kültürel öğelerimizden biri olan Nevruz’u gelecek kuşaklara aktarmak ve yaşatmak bizlerin en önemli görevlerinin başında gelmelidir." diye konuştu.

21 MART TATİL EDİLMELİ

Iğdır’da hemşerilerini çok iyi bildiğini belirten Gürsel Tekin aynı memlekette Nevruz Bayramı etkinliklerini çoşkuyla kutladıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Küs olanlar barıştırılır, fakir ve yoksullara yardım edilir ve giydirilir. Hasta ziyaretlerine gidilir. Nevruzda küfürlü konuşmalar yapılmaz, Nevruzda eşe, dosta şefkat gösterilir. Nevruzda kavga edilmez. Nevruz günü başkaları hakkında konuşulmaz. Nevruz günü düşmanlıklar sona erdirilir. Kısacası Nevruzda güzellikten yana ne varsa yapılır. Ateşin üzerinden atlanırken genellikle şöyle bir tekerleme okunur; Ağırlığım, uğurluğum dökülsün bu ateşin üstüne, Ağırlığım, uğurluğum hep bu ateşe Ağırlığım uğurluğum dökülsün, odda yanıp kül olsun, Yansın alev saçılsın, menim bahtım açılsın. Bende diyorum ki, ülke olarak tüm sorunlarımız, sıkıntılarımız bu nevroz ateşiyle son bulsun. Bu coğrafyada ve tüm dünyada; iyiliğin, güzelliğin ve umudun tekrar dirildiği ve çoğaldığı günlerin çok yakın
olmasını temenni ediyor. Bu bilincin yaygınlaştırılması amacıyla Nevruz'un kutlandığı 21 Mart tarihinin 1 gün süreyle tatil ilân edilmesi için verdiğimiz kanun teklifine iktidarın destek vermesi gerektiğini bir kez daha huzurlarınızda talep ediyorum."

"OYUMUZ YUMURTA KADAR DEĞERLİ DEĞİL!"

Konuşmasında referandumda mühürüsüz oyların kabul edilmesine de değinen Tekin; "Bir örnekle durumu özetlemek isterim. İzmir Foça'da yaşayan yumurta üreticisi vatandaş yumurtalarını satmak için gittiği pazarda Foça İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından cezaya çarptırılır. Gerekçe ise yumurtaların mühürsüz satmasıdır. Vatandaşa mühürsüz sattığı her yumurta başına bin lira ceza kesilir. 15 yumurta için 15 bin lira para cezası verilir. Ancak şu anda mühürsüz oyların kabul edilmesiyle ilgili tartışmalı açıklamalar yapılıyor. Vatandaş olarak oyumuzun yumurta kadar değeri yokmuş" diyerek konuşmasını tamamlayan Tekin vatandaşlarla birlikte halay çekti ve yumurta tokuşturdu.