CHP'li Usluer: İnce'nin çekirdek ekibinde değilim

CHP'li Usluer: İnce'nin çekirdek ekibinde değilim

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Gaye Usluer, 24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonrası partisinde yaşanan olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağrı Heyeti'nin önde gelen isimlerinden Usluer, "İnce'nin çekirdek ekibinde değilim, son dört kurultayda Kılıçdaroğlu'na oy verdim" dedi.

Gaye Usluer Habertürk TV'de Kübra Par'ın sunumuyla yayınlanan Açık ve Net programına konuk oldu.
CHP'de kurultay tartışmalarının yoğun olarak tartışıldığı dönemde Çağrı Heyeti'nin açıklamalarını yapan Usluer önemli noktalara değindi.

‘24 HAZİRAN'DA CHP'Lİ BELEDİYELERİN OLDUĞU YERLERDE OY KAYBETMİŞİZ'

Usluer, CHP'de yapılan PM toplantısı ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Geç kaldık, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Tam 66 gün sonra dün Parti Meclisi'miz toplandı. 3 saate yakın süren akademik bir analiz, akademisyen bir hocamız tarafından yapıldı. Bu analizin yapılması gerekli miydi? Gerekliydi. Güzel oldu mu? Güzel oldu. Bu bir siyasi analiz değildi tabii ki. Rakamlarla bir gösterge dizisi oluşturan, rakamları yerleştirerek oradan sonuçlar çıkartan bir sunu izledik. Sunuda çok güzel bilgiler vardı. Örneğin; belediyelerin Cumhuriyet Halk Partisi'nde olduğu günlerde oy kaybının daha fazla olması önemli bir şey. ODTÜ'den bir hoca rapor hazırladı. Konusuna hakim, değerli bir hoca. İlk kez tanıştığım bir kişiydi. Çok değerli ve kolektif bir analizdi."
Prof. Dr. Usluer, olağanüstü kurultay tartışmaları sırasında yaşananlara dair de şunları kaydetti:
"Muharrem İnce'ye yakınlığım onun çekirdek ekibi kadar değil. Onlar bizden önceki dönemde yoldaşlık yapan, Muharrem Bey'in başkanlığı için birlikte çalışmış bir çekirdek ekip var. Ama sonrasında bizler, partinin aldığı sonuç, tüzük kurultayında yaşadıklarımız sonucunda ortaklaştık. ‘Muharrem İnce'ci misiniz, değil misiniz?' derseniz, Muharrem İnce 'nin o 55 günde gösterdiği performansı takdir eden, aldığı yüzde 30 oyun mutlaka önemsenmesi gerektiğine inanan biriyim. Ama geçtiğimiz son dört Kurultay'da Sayın Kılıçdaroğlu'na başkan olması için oy vermiş bir kişiyim."