CHP'li vekil Bayraktutan: Sayımı geciktirip delil uydurmaya çalışıyorlar

CHP'li vekil Bayraktutan: Sayımı geciktirip delil uydurmaya çalışıyorlar

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde devam eden sayım işlemleri sırasında Yurt'a konuşan CHP Artvin Milletvekili ve Yüksek Disiplin Başkanı Uğur Bayraktutan sürece dair değerlendirmelerde bulundu. Bayraktutan, "Büyükçekmece'de delil toplamaya çalışıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki o büyük rant olayı ile alakalı, dosya temizlemeye çalışıyorlar” dedi.

Edda Sönmez 

CHP Artvin Milletvekili ve Yüksek Disiplin Başkanı Uğur Bayraktutan, Maltepe'de sonuca ulaşamayan yeniden sayım sürecine dair açıklamalarda bulundu. Yurt'a konuşan Bayraktutan, İstanbul'da seçiminde yenilgiye uğrayan Cumhur İttika adayı Binali Yıldırım'ın dünkü basın toplatısındaki açıklamalarına ilişkin değerlendirmlerde bulundu. 

YSK'nın seçim sürecinde verdiği kararlara değinen Bayraktutan, "Dün akşamki YSK kararından sonra bildiğiniz üzere YSK 'bir an önce çabuklaştırın ve bir an önce karar verin' dedi. Ama biz bu kararda bir netlik olmadığı için 'Kurul mu yoksa Başkan'da mı yetki diye?' sorduk, AKP temsilcileri hemen direnç gösterdiler ve bu gelinen noktada kurulun kararını almasını istiyorlar. Bu konuda ek sandıklar kurulmasıyla alakalı, bu çok doğru değil. Böyle bir karar kurulunun gündemine gelirse hem AKP hem de MHP aynı şekilde kamu görevlilerinin üzerinde baskı olduğu için, ek sandık kurulmasıyla alakalı talebi reddederler. Görüldüğü kadarıyla bu sürecin bir müddet daha devam etmesini, en azından bir 24 saat daha böyle devam etmesini istiyorlar" dedi. 

'KOKUSU GELEN PİSLİK DOSYALARI TEMİZLEMEYE ÇALIŞIYORLAR'
AKP kanadı tarafından 'usulsüzlük' yapıldığı iddialarıyla gündeme gelen Büyükçekmece sürecine dair değerlendirmeler de yapan Bayraktutan şunları kaydetti: 

"Görünen o ki Büyükçekmece'de delil toplamaya çalışıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki o büyük rant olayı ile alakalı, kokusu gelen o pislik dosyaları temizlemeye çalışıyorlar. Ama hangi türlü olursa olsun ‘Güneş balçıkla sıvanmaz’. Gelinen noktada burada ek terminal kurulursa bugün öğlen biter. Bugünün bitmesini istemiyorlarsa yarın. Akşama da buradayız, gece, sabaha kadar da buradayız. Süreci tersine çevirmek için bütün elinden geleni yapmak isteyen bu siyasi iktidara karşı halkın iradesini, İstanbul halkının iradesini savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz."

'HEP BERABER BERTARAF EDECEĞİZ'

Bayraktutan Maltepe'deki seçim sürecini de değerlendirdi. "Maltepe ilçe başkanımız Savaş Yücel’in duruma göre kurul sayısının artırılmasıyla alakalı görüşme talebi devam ediyor. Bununla alakalı kamuoyunun bilmesi için muhtemelen biraz sonra yazılı bir dilekçe verilecek" diyen Bayraktutan, "Bu yazılı dilekçe sonucunda eğer bir oylama yapılırsa burada AKP ve MHP temsilcilerinin, kamu görevlilerinin, bu oylamada hangi noktada duracağını hep beraber göreceğiz." diye konuştu.

'İFŞA EDECEĞİZ'

Bayraktutan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Öğleden sonrada bu direnç olursa bunu kamuoyu ile hangi siyasal iradenin, seçim iradesinin kamuoyuna yansımasının hangi noktada duruyor halka ifşa edeceğiz. Biz diyoruz ki bu süreç biran önce noktalansın sandıklar sayılsın. Saydığımız sandıkları bir daha sayıyoruz. Ben hukukçuyum böyle bir rezalet olmaz. Dünyanın hiç bir yerinde sayılmış sandıklar sayılmaz. Bu ancak bizim gibi az gelişmiş demokrasi olan ülkelerde olur. Sandığı kendisi için değil de araç olarak gören bir siyasi anlayışı daha doğrusu gitmemek üzere geldiğini düşünenlerin anlayışını ortaya koyuyor. Bunu hep beraber bertaraf edeceğiz. Burada beklemeye devam edeceğiz."

'YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARINI KAHKAHA ATARAK İZLEDİM'

"Ben dün yandaş medyada onların yapmış olduğu açıklamaları gülerek izledim" diyen Bayraktutan İstanbul seçimini mazbatası verilmeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'a kaybeden Binali Yıldırım'ı eleştirdi. 

Bayraktutan, "Yanına İl başkanlarını almış, öbür tarafta da bir hukukçu. Hele Binali Yıldırım'ın açıklamalarını kahkaha atarak izledik. Binali Bey gelsin görsün burada ne olduğunu. En kibar deyimle kendilerini yanıltıyorlar. Ben kendilerine parlamentoda bir konuşma yapmıştım. Parlamento kapanmadan önce 'Senin elinden sandığı alacağız' dedim. Sandıkla kalmadık ‘İstanbul Belediye Başkan’ koltuğunu da aldık elinden, yanılmadık. O konuşmam şu an tıklanma rekorları kırıyor. Yıldırım’ın 'murdar' demesiyle alakalı bir yorum yapmıyorum. Sözcümüz Faik Öztrak, bir söz söyledi onun üzerine bir şey söylemeye gerek yok, kedi örneği çok güzeldi" dedi.