CHP'li vekil: Hz. Muhammed şöyle der; bir günlük adalet 60 yıllık ibadetten iyidir

CHP'li vekil: Hz. Muhammed şöyle der; bir günlük adalet 60 yıllık ibadetten iyidir

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, İstanbul Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu ziyaret etti.

Maltepe Cezaevi'nde Berberoğlu ile bir saat görüşen milletvekillerinden Faik Öztrak ziyarete ilişkin uzun uzun konuşma imkanı bulduklarını belirterek, "Kendinin morali iyiydi. Türkiye'nin içinde bulunduğu hale baktığımızda milletin seçtiği vekillerin cezaları kesinleşmeden tutuklanması yine gerçekten suç niteliğinde olmayan suçlarla suçlanması Türkiye'nin süratle otoriter rejime doğru kaymakta olduğunu gösteriyor. Aslında uzunca bir süredir Türkiye'de Cumhurbaşkanı'nın artık parti genel  başkanı olduğu, olağanüstü halle yönetilen, yine meclisteki çoğunluğun  Cumhurbaşkanı tarafından isim isim belirlendiği yapı içerisinde gidiyoruz. Yargı bağımsızlığı tehlike altında.  Arkadaşımıza alınan kararın ciddi olarak yargının gaspı olarak görüyoruz. Kendisini ziyaret ettik, Türkiye'nin insan hakları ihlallerinden biran önce kurtulmasını istiyoruz" dedi.

"ADALET YÜRÜYÜŞÜ"

CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Yürüyüşü" başlattığını belirten Öztrak, "Bütün milletimiz tarafından en iyi şekilde algılanmasını ve Türkiye'nin bu sıkıntılardan kurtulmasını ve  genel uzlaşı noktasına gelmesini bekliyoruz." dedi.

TÜRKİYE'NİN DEMOKRASİ BAYRAMININ DA EN KISA ZAMANDA KUTLANACAĞI İNANCI VAR"

Milletvekili Bihlun Tamaylıgil de, "Enis bey'i çok iyi gördük. Enis Bey tüm arkadaşlarına dostlarına ve halka sevgileri ve selamları var. Yaklaşan bayrama ilişkinde, herkesin bayramının  kutlanmasını istedi. Bayram mesajını herkese iletiyoruz. Türkiye'nin demokrasi bayramının da en kısa zamanda kutlanacağı inancı var. Adaletin de vicdan terazisinde doğruları tekrar tartacağı inancımızı tekrar dile getiriyoruz. Bu çağrımız içinde yürüyüşe başladık. Bu yürüyüşün de adalet ve  demokrasi bayramını yaşatacağına inanıyoruz."ifadelerini kullandı.

'BİR GÜNLÜK ADALET 60 YILLIK İBADETTEN İYİDİR"

Milletvekili Göker ise, "Enis Bey'in morali en üst seviyedeydi. Adaletin tekrar tecelli edeceğine ve suçsuz olduğuna inancı tam. Sayın Genel Başkanımızın başlattığı  "Adalet" yürüyüşüyle bunun  taçlandıracağı inancını koruyoruz." şeklinde konuştu. Göker, konuşmasına, Hz. Muhammed şöyle der, 'Bir günlük adalet 60 yıllık ibadetten iyidir" hadisiyle son verdi.

Milletvekilleri daha sonra, Berberoğlu'na destek için Cezaevi önünde kurulan  çadırlardaki ziyaretçilerle  hatıra fotoğrafı çektirdi.