CHP'li vekil Mehmet Tüm'den Erdoğan'ın 'kontrollü darbe' yorumuna sert yanıt!

CHP'li vekil Mehmet Tüm'den Erdoğan'ın 'kontrollü darbe' yorumuna sert yanıt!

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerine sert tepki gösterdi, darbe girişimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na iftira atarak algı operasyonu yaptığını belirten CHP'li Tüm şunları söyledi:

“15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümündeyiz. Öncelikle o gece darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında en önemli rolü üstlenen tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçti. Peki, ülkeyi yönetenler ülkemizin tüm gidişatını değiştiren bu olayın ardından gerekli dersleri çıkardılar mı? Ne yazık ki hayır. Cumhurbaşkanı ders çıkarmak bir yana, düşmanlaştırıcı ve kutuplaştırıcı söylemlerle toplumu bölen anlayışa hizmet etmeye devam ediyor. Daha dünkü anma sırasında başka söyleyecek söz yokmuş gibi, Erdoğan Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na iftira atıyor, partimize hakaretler yağdırıyor, insanları düşmanlaştırmak için elinden geleni yapıyor. Toplumu bölerek, kitleleri birbirine düşman ederek demokrasiye değil, ancak darbenin amacına hizmet etmiş olursunuz. Bir de Genel Başkanımızın 'kontrollü darbe' tespitine kızıyorlar ama her nedense 15 Temmuz’un araştırılmasını reddediyor, FETÖ’nün siyasi ayağının çıkmasını istemiyor ve darbenin gerçek faillerini bir şekilde gizliyorlar. Sonra da tartışmayı ‘darbe gecesi ne yaptın’a indirgeyerek iftiralarla algı operasyonu yapıyor. Bizim ne yaptığımız ortada; siz FETÖ’nün devlete sızmasına izin verirken ne söylediğimizden tutun da, darbe gecesi Meclis’te Genel Başkanımızın talimatıyla da nasıl direndiğimiz ortada. Erdoğan’ın bu sözleri kendi suçunu bastırma çabasından başka bir şey değil.”

15 TEMMUZ ‘NE İSTEDİNİZ DE VERMEDİK’ DİYEN AKP ANLAYIŞININ SONUCUDUR!

“Asıl önemli konu, 15 Temmuz’da önlenen faşist darbe girişiminin, 20 Temmuz’da başka bir faşizm uygulamasıyla devreye sokulmasıdır. Bugün 15 Temmuz’un yıldönümünde sözümona kutlama yapanlar, ülkenin 12 Eylül faşizmini bile geride bırakan uygulamalardan, 54 binden fazla insanın birçoğunun haksız yere tutuklandığından, yüzbinlerce insanın KHK’larla işten çıkarıldığından, gazetecilerin ve akademisyenlerin hapse atıldığından habersiz olmalılar. 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimi halk tarafından önlendi; ama bugün insan haklarının askıya alındığı ve yargının talimata bağlandığı bir ‘sivil darbe’ altında, insanlar darbe hukukunun kurallarına göre yönetilmeye devam ediyor. ‘Ne istediniz de vermedik’ diyen yönetim anlayışı, devlette hâlâ başka yapılanmaların önünü açmayı ve liyakatsizliği, derinleştirecek politikalar uygulamayı sürdürüyor. Saray yönetimi, ne yazık ki, 15 Temmuz’dan gerekli dersleri çıkaramadı ve gereken demokratik bilince henüz ulaşamadı.”

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ, TÜRKİYE OHAL FAŞİZMİYLE YÖNETİLSİN DİYE ÖNLENMEDİ!

Türkiye’nin sivil darbeyle yönetildiğini belirten CHP’li Tüm, “Darbeye ve darbeciliğe karşı mücadele etmenin tek yolu, demokrasiyi, eşitliği ve adaleti içselleştirmekten geçer. Bugün 15 Temmuz’da darbe girişimine karşı çıkanlar, aynı şekilde ülkeyi teslim alan sivil darbeci yönetime de karşı çıkmalılar. Türkiye, OHAL ve KHK faşizminin, cezaevine atılan gazetecilerin, Nuriye ve Semih’i yüzbinler nezdinde açlık grevine sürükleyen adaletsizliğin, Saray’a bağlanan mahkemelerin ülkesi olsun diye 15 Temmuz darbe girişimi önlenmedi.” dedi.