CHP'li vekilden, AKP'li vekile zehir zemberek cevap!

CHP'li vekilden, AKP'li vekile zehir zemberek cevap!

AKP Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın açıklamalarına cevap veren, CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, “Balta’nın açıklamaları, iktidara geldiklerinden beri Trabzon’u en büyük kaybeden şehir haline getirdiklerinin ve Trabzon halkına her konuda sürekli söyledikleri yalanların üstünü örtme gayretidir. Bırakın Trabzon’u kalkındırmayı daha kendi ilçesi Vakfıkebir’in sorunlarını çözmekten aciz, söylediği Organize Sanayi Bölgesi kuracağız yalanı boynunda asılı duran ama bütün bunlara rağmen yüzü kı

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen AKP Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın açıklamaları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Balta’nın açıklamalarını tam bir orta oyunu, yalan kumpanyası olarak değerlendiren Pekşen, “Sayın Balta yalanların arkasına saklanarak Trabzon gerçeğini gizlemeye çalışıyor. Ama ne yaparsa yapsın, ne kadar yalan söylerse söylesin, gerçeklerin ortaya çıkmak gibi güzel bir huyu vardır. Bakın kendi belediyesi olan Beşikdüzü Belediye Başkanı ‘vaat ettim, bu milleti kandırdım, size şunu bunu yapacağım dedim ama ben bu vaatlerin hiçbirini yapmadım. Trabzon, her geçen gün her konuda kan kaybediyor.’ diyerek AKP’nin Trabzon’da hiçbir şey yapmadığını, halka yalan söylediklerini itiraf ediyor.” dedi.
AKP’li Balta’ya, “Ne kadar iftira atarsan at, bir seviye yoksunu iftiracı olarak Trabzon halkına söylediğiniz yalanları saklayamazsın.” diye seslenen Pekşen, “Bugüne kadar Trabzon halkına açlık yoksulluktan başka hiçbir şey vermediniz. Trabzon’un doğasını, ormanını, yaylasını, suyunu yağmaladınız, halkı açlığa yoksulluğa, el kapılarında aş, iş aramaya mahkum ettiniz.” ifadelerini kullandı.

Pekşen, “Yüreğin yetiyorsa gel halkın karşısına çıkalım, Yaylaları nasıl yağmaladığınızı, vatandaşın atasından dedesinden kalma topraklarını orman kılıfına uydurarak nasıl gasp ettiğinizi, Trabzon halkına içilemez kolibasili var denilen suları içirip üstelikte buna bir de fatura kestiğinizi bir anlatın halk öğrensin. 15 yılda 400 bin insanın neden göçtüğünü, Milletvekili sayısının neden 6’ya düştüğünü bir anlatın da halk öğrensin. Velhasıl kelam ar damarınız varsa aynaya bakın başkalarına attığınız yalanlarınızdan belki yüzünüz kızarır.” şeklinde konuştu.

“Yalan dolanla, film fırıldakla halkı kandırarak oy istemek bizim siyaset anlayışımızda da ahlak anlayışımızda da yoktur. Biz geçmişte de bugünde siyasetimizi doğruların üzerine inşa ediyoruz. Oy almak için masum halkı yalan söylemeyiz. Siyasi ikbal için insanlarımızın kutsal değerlerini kullanmayız. AKP, 15 yıldır Trabzon halkını yalanlarla ve kutsal değerleri kullanarak kandırmaktadır. Balta’nın söylediği gibi şaşkınız, şaşırıyoruz tabi ki Allah’tan korkmadan kuldan utanmadan bu kadar yalanı duyunca şaşırıyoruz.” diyen Pekşen, Sayın Balta bakın bunlar sizin iktidarınız döneminde oldu diye seslenerek özetle Trabzon’un sorunlarını şöyle sıraladı;

VAKIFKEBİR OSB'DE İNEKLER OTLUYOR

Balta’nın Vakfıkebir halkına söylemediği yalan kalmadı. Vakfıkebir halkı Organize Sanayi Bölgesi yalanı üzerinden sürekli kandırıldı ve aldatıldı. Vakfıkebir OSB bölgesinde inekler otlamaya devam ediyor. Ancak ne yazık ki Vakfıkebir yine yalanlarla oyalanmaya devam ediyor. AKP iktidarı halkın derdiyle ve gerçeklerle meşgul değil, hiç de olmadı. AKP’nin derdi kamunun malı, vatandaşın canı ve sandıktaki oyudur. Oy ver yeter, AKP anlayışı budur. Trabzon’u uçurduk diyen Balta halka söylediği yalanlar boynunda sallanıyor. OSB’ye çivi dahi çakılmadı. Balta çıkıp bunun hesabını versin.

LİMANDA YAŞANAN REZALET SENİ NİYE RAHATSIZ ETTİ?

Limanda bir yanda kömür bir yanda buğday diğer yanda çinko yüklemesi yapılıyor. Zehir birbirine karışıyor. Bu buğdayı insanlar yiyor.  Trabzon'da, dünya ve Türkiye ortalamasının 6 katı üzerinde kanserden ölüm vakaları görülmektedir. Ancak buna yönelik ilgili kurumlar tarafından ciddi önlem alınmamaktadır. Rant için, daha fazla kar için halkın sağlığı tehlike atılmaktadır. Ama sayın Balta bunlardan hiç rahatsız olmuyor. Ama bunu gündeme getirmemizden rahatsız oluyor.

BEŞİKDÜZÜ-İSKENDERLİ YOLU NE ZAMAN BİTECEK?

İhalesi 2007 yılında yapılan Beşikdüzü-İskenderli-Tonya yolunu dört yüz günde bitireceğinizi söylüyordunuz. Beşikdüzü yolunun ilk ihalesinde bu yana 10 yıl geçti. Bakan Beşikdüzü-İskenderli yolunu 2017 de bitireceğine söz verdi. Ama hala yol bitmedi. Nasıl bir taş üstüne taş koymadır ki bu yol bir türlü bitirilemiyor. Bu yol konusunda da halka yalan söylediniz.

ÇAMBURNU YAĞMALANDI, UZUNGÖL GECEKONDU MAHALLESİ OLDU

Bırakın Türkiye’yi dünyanın en önemli doğal alanı olan Çamburnu acımasız bir katliama uğramış ve talana teslim edilmiştir. Karadeniz, tarihinde hiçbir dönemde, hiç kimse tarafından bu kadar ağır ve fütursuz bir yağma ve yıkım saldırısına uğramamıştır. Sormak lazım sayın Balta’ya Çamburnu’nda 50 hektar alan yanarken ve bu alana villalar dikilirken neredeydiniz, neden Trabzon’un dikili ağaçlarına sahip çıkmadınız? Çamburnu gibi Uzungöl’ü de yağmaladınız, buranın bütün doğal güzelliğini bozdunuz adeta gecekondu mahallesine çevirdiniz. 

KANUNİ BULVARI VE 18/C MADDESİ YAĞMASI

İmar Kanunu’nun 18. Maddesi kullanılarak birçok vatandaşın tapulu arazilerinin yüzde 40’ı imar planı kılıfına uydurularak belediye gücüyle adeta gasp ediliyor. Belediye kanuna karşı hile yöntemiyle vatandaşını dolandırmaktadır. İnsanların ata dede toprağı gasp edilirken sayın Balta neden bu konuda da çıkıp açıklama yapmamaktadır? Anlaşılan o ki bu durum kendisini rahatsız etmiyor.

TRABZON'DA HALK ZEHİR SOLUYOR

Trabzon’da insanlar hava kirliliği nedeniyle adeta zehir soluyor. Hava kirliliği doğrudan insanların akciğerlerini etkilemekte ve kanser vakalarında artışa neden olmaktadır. Trabzon gibi yeşilin hakim olduğu, oksijen deposu bir ilde hava kirliliği ve kanser vakalarının arması karşısında hiçbir önlem alınmıyor ama sayın Balta, bu konularla mesai harcamak yerine yalanlarla basiretsizliklerinin üstünü örtmeye çalışıyor. 

YOMRA'DA MAFYA DÜZENİ KURULDU
 
Yomra’da yol yapımlarındaki malzeme alımlarından akaryakıt alımına, plansız yapılaşmadan kaçak yapılaşmaya, hafriyat döküm mevzuatının yok sayılmasından imar planlarının uygulanmasına kadar sayılamayacak hukuksuzluk ve usulsüzlüğün devletin resmi kayıtları ile sabittir. Yüzlerce tarım alanına ve dere yataklarına hiçbir yasal yükümlülük yerine getirilmeksizin hafriyat dökülmüş ve üstelik bu hafriyatlar, doğrudan belediye başkanının koordinasyonundaki şirketler vasıtasıyla yapılmaktadır. Yomra adeta mafyanın cirit attığı kasabalara dönmüştür.

TRABZON'DA TRANSİT TAŞIMACILIĞI BİTİRDİNİZ

Trabzon’da transit taşımacılık AKP eliyle bitirilmiştir. 15 yıl içerisinde Trabzon Limanı bom boş kaldı. Liman boş kalınca binlerce taşımacı ve bu sektörden ekmek yiyen insanlar ne yazık ki iş sahalarını kaybettiler, araçlarını kaybettiler ekmeklerini aşlarını kaybettiler. Bu araçlara, tırlara tamir, bakım, onarım, yedek parça desteği veren bölge sanayisi ve sanayicisi tükenme noktasına geldi. Birçok dükkan kapandı. Buralarda çalışan insanlar işsiz kaldı. İş için aş için ekmek için göç ettiler. El kapılarına mahkum oldular. 

ÇÖMLEKÇİ HALKINA DAHA NE KADAR YALAN SÖYLEYECEKSİNİZ?

Çömlekçi’de yıllardır kentsel dönüşüm yapılıyor diye halka yalan söylüyorsunuz. Vatandaşı, esnafı yerinden ettiniz ama şu ana kadar hiçbir şey yapmadınız. Daha ne kadar yalan söyleyeceksiniz insanlara? Ne zaman bitirmeyi planlıyorsunuz Çömlekçi projesini?

Trabzon’un daha birçok sorunla boğuştuğunu belirten Pekşen, “Bu saydıklarım en başta gelenler ve AKP’nin yalanlarının bir kısmı. Sürmene’de halkın sağlığı ve yaşam alanları dikkate alınmadan yedi mahallenin orta yerine çöplük yaparak bu alanı yaşanmaz hale getiriyorlar. Trabzon’da insanların doğru dürüst içme suyu dahi bulunmuyor. Bu nedenle insanlar içtikleri bu kirli sular nedeniyle hastalanıyor. Üstelik insanlara kullanmadıkları suyun, elektriğin faturasını göndererek adeta halkı soyuyorlar. Sadece bunlar da değil. Trabzon’da üretim bitti. Trabzonluların en önemli geçim kaynağı fındık 5 liraya kadar düştü. Gecemizi gündüzümüze kattık il il gezdik, emek verdik fındık fiyatını yükselttik. Sayın Balta’ya sormak gerekiyor üreticinin fındığı 5 liraya talan edilirken neredeydiniz? AKP hangi konuya el attıysa önce yalan söylemiştir sonra da o işi eline yüzüne bulaştırmıştır. Şaşırıyoruz tabi ki Allah’tan korkmaz, kuldan utanma bir şekilde bu kadarın yalanın nasıl söylenebileceğine şaşırıyoruz.”