CHP'li vekilden flaş teklif... 'Öğrencilere toplu taşıma ücretsiz olsun' 

CHP'li vekilden flaş teklif... 'Öğrencilere toplu taşıma ücretsiz olsun' 

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, öğrencilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilmesi için kanun teklifi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Melike Basmacı, milyonlarca öğrenci ve ailelerini yakından ilgilendiren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

İNDİRİMLİ YETMEZ, TAMAMEN ÜCRETSİZ OLMALI
 
Basmacı, öğrencilerin “indirimli ücret” uygulamasından faydalandığı otobüs ve metro gibi toplu taşıma araçlarını tamamen “ücretsiz” olarak kullanmalarına olanak sağlamasını öngören kanun teklifinde, toplu taşıma araçlarını ücret ödemeden kullanan 65 yaş üstü vatandaşlar ve engelli bireyleri örnek gösterdi.

MİLYONLARCA AİLE GEÇİM SIKINTISI ÇEKİYOR

Türkiye’de geçim sıkıntısı yaşayan milyonlarca ailenin, çocuklarının okula gidip ve gelişlerindeki yol parasını bile karşılayamayacak durumda olduğuna dikkat çeken CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, kanun teklifinin yasalaşmasının, bu durumda olan aileler ve öğrenciler için yerinde bir uygulama olacağını vurguladı.

AİLELER BİR NEBZE DE OLSA RAHATLAR

CHP Denizli Milletvekili Basmacı, öğrencilerin en azından okullarına gidiş ve gelişlerindeki toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilmeleri halinde, geçim sıkıntısı çekerken çocuklarını okutmaya çalışan ailelerin de bir nebze olsun rahatlamalarını sağlayacağını ifade etti.

BU BİR KAMU GÖREVİDİR

Denizli Milletvekili Basmacı, hükümetin 2018 yılı için belirlediği 1616 lira tutarındaki asgari ücretin, trajikomik olduğu kadar yoksulluk ve açlık sınırının altında bir rakam olduğuna da işaret eden ederek, böylesine vahim bir ekonomik tablo içinde öğrencilerin ulaşım hizmetlerinin ücretsiz hale getirilmesinin bir kamu görevi olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.