CHP'li vekillerden Güzelbahçe İlçe Başkanlığı'na ziyarette önemli açıklamalar...

CHP'li vekillerden Güzelbahçe İlçe Başkanlığı'na ziyarette önemli açıklamalar...

CHP İzmir Milletvekilleri, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı'nı kutlama ziyaretinde bulundu.

Özgür TUĞRUL-YURT

İlçe Başkanı Kazım Çam, ziyarette yaptığı konuşmada, “Hangi seçim olursa olsun coşkuyla çalışarak bayrağımızı her yerde dalgalandıracağız. Güzelbahçe, yerelde yine iktidar olacak, genelde oylarını artıracaktır. Partimizin bize verdiği çok büyük bir güç var. İzmir’de örnek gösterilen bir ilçeyiz. Partimizin terbiyesiyle ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Arkadaşlarımızla uyum içinde çalışıyoruz. Kadın ve gençlik kollarımız adına bu ziyaretiniz için teşekkür ediyoruz. Sizleri gördükçe biz daha çok güçleniyoruz. Bu ziyaretleri devam ettirmenizi istiyoruz. Hem kamu çalışmanız hem de partiye olan desteğinizden dolayı sizlerle gurur duyuyoruz. Bir canım var, o da cumhuriyetimize ve Cumhuriyet Halk Partimize feda olsun” dedi.

Daha sonra CHP milletvekilleri konuştu. Tuncay Özkan  konuşmasında, "Omuz omuza, yan yana durarak birbirimizi severek tüm sorunları aşacağımıza inanıyorum. Birbirimiz için kendimizi siper etmemiz gereken günleri yaşıyoruz. Karanlık besleyebileceği kadar büyük cehalet üretiyor. Adalet diye geldiğimiz yerden geri dönmemiz lazım. En büyük silahımızın sevgi olduğuna inanıyorum. Önce birbirimizi severek yoldaşlık inancıyla bağlanarak başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Bulunduğumuz yerdeki arkadaşlarımızı sevgi ve saygıyla desteklememiz gerekiyor" dedi.

Tacettin Bayır da konuşmasında, kadınsız başarı sağlanamayacağını, kadınsız devrim yapılamayacağını vurguladı. Bayır, bu nedenle önümüzdeki seçimlerde kadınlara büyük görev düştüğünü anlattı, "Cumhuriyet ayarlarımıza geri dönmemiz için 2019 da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini mutlaka kazanmalıyız. Yoksa ülke elden gidecek, cumhuriyet elden gidecek. Milletvekili seçimlerini kazanıp iktidar olmamız hiç önemli değil. Biz milletvekiliyiz ama belirleyici konumda değiliz. Ülke çok kötü yönetiliyor. Pazar günü çıkarılan son KHK’dan hiçbir milletvekilinin haberi olmadı. Herkes gazetelerden öğrendi. Bizim buna karşılık çok planlı çalışma yapmamız gerekiyor" dedi.

Musa Çam da İzmir’in Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve laik bir duruşu olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, "İzmir kimseye yaşam biçimine müdahale ettirmez. Bu nedenle İzmir yine önümüzdeki seçimlerde de belirleyici olacaktır. 2019’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimini mutlaka kazanmalıyız. Aksi takdirde cumhuriyet tarihe karışacak" diye konuştu. 

Selin Sayek Böke de kadınlara önümüzdeki seçimlerde büyük iş düşeceğini söyledi. Böke, "Biz 2019 da gayri resmi sonucu Cumhuriyet lehine çevirmek istiyorsak sadece mecliste yapılacak mücadele yeterli değil. Siz biz ayrımı yok birlikte bu mücadeleyi vereceğiz. Son yıllarda büyük işler yaptık. Tüm baskı ve dayatmaya rağmen ülkemize nefes aldıran sadece Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Adalet yürüyüşüyle de gayri resmi sonucu kabul etmeyeceğimizi ortaya koyduk. Bizi güzel günlerin beklediğini düşünüyorum. Çünkü bu baskı rejimi çok güçlü oldukları için değil yıkılıyor oldukları için var. Biz korkmadan yılmadan mücadeleye devam edelim" dedi.

Özcan Purçu 2019’da yapılacak seçimlerin, özellikle de cumhurbaşkanlığı seçiminin çok önemli olduğunu ifade etti, "Yeniden parlamenter sisteme dönmek adına cumhurbaşkanlığı seçimini ‘hayır’ bileşenleri olarak mutlaka kazanmalıyız. Aksi halde bir daha seçim olmayacak. Bunun somut örneklerini çıkartılan KHK’larla yaşıyoruz" diye konuştu.