CHP'li Yılmaz: Hedefimiz 2019'da yüzde 60

CHP'li Yılmaz: Hedefimiz 2019'da yüzde 60

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz CHP'nin 36'ıncı Olağan Kurultayı'na ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, CHP'nin iktidara gelebilmesi için Kurultay'dan sonra yapılması gerekenleri de sıraladı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, CHP'nin 36'ıncı Olağan Kurultayı'nı; "CHP'nin değil bütün Türkiye'nin bu Kurultay'dan çok büyük beklentileri var. Türkiye bugün baskıcı rejim tarafından yönetiliyor ve Türkiye'de kendisi gibi düşünmeyen herkesi 'terörist' ilan eden 'vatan haini' ilan eden bir anlayış tarafından malesef yönetiliyor. Demokrasinin aşılmış olduğu bir oratmda hukukun yerlerde süründüğü, adalet duygusunun çökertildiği bir ortamda biz bu Kurultayı yapıyoruz. Türkiyedeki büyün partilerin demokrasiden yana olan bütün partilerin kişilerin ve kuruluşların çok büyük beklentileri var, bu beklentiyi gerçeğe çevirecek mutlaka bir sonuç çıkacaktır. Bu partinin daha da kenetlenmesi, daha da bütünleşmesi diğer demokrasi için mücadele veren bütün kesimlerle bir şekilde irtibat kurması ve otokrasiye karşı mücadele etmesi gerekiyor. Başka da kurtuluş yolu yok. Demokratik bir şekilde biz bu sonucu elde edeceğiz. Bu zamana kadar hükümetin seçim kazanmış olması bundan sonra seçim kazanacağı anlamına artık gelmemeli ve gelmeyecektir. Bizim partiden, Kurultay'dan beklenti bu açıdan çok yüksek, umuyoruz biz büyük beklentiyi boşa çıkarmayacağız" şeklinde değerlendirdi.

CHP'nin Genel Başkanı'nı seçtikten sonra Parti Meclisi'ni daha sonra da MYK'nın belirleneceğini belirten Yılmaz, "Parti meclisi ile ilgli Genel Başkanımızın açıkladığı kamuoyu ile paylaştığı hususları hepimiz biliyoruz. Onun dışında partide tabiki ister istemez Parti Meclisi'nde değişiklikler olacaktır. Bunlar tabiki demokrasin gereğidir. Kimlerin Parti Meclisi'ne seçileceğini hep beraber göreceğiz. Ondan sonra o Parti Meclisi'nden MYK oluşacak. Burada onemli olan toplumda değişime liderlik yapmanız ve AKP Hükümeti'nden menun olmayan kesimleri bir araya getirebilmeniz. Bu stratejiyi geliştirmeniz ve en önemlisi de uygulayabilmeniz" dedi.

'AKP'YE OY VERMİŞ AMA MEMNUN OLMAYANLARI DA KUCAKLAMALIYIZ'

CHP'nin Kurultay'dan sonra Türkiye'deki tüm kesimleri, demokrasi, hukuk ve insan hakları paydasında birleştirmesi gerektiğinin altını çizen Öztürk, "Buna 'demokrasi bileşenleri' diyelim 'özgürlük bileşenleri' diyelim buna 'baskıya başkaldıranlar', buna 'aşağılanmaya başkaldıranlar', buna 'yoksulluğa başkaldıranlar' bunun adını ne koyarsanız koyun... Hukusksuzluklara, adaletsizliğe, direnenleri; toplumda memnun olmayan kesimleri -ki bunların içerisinde bir bölümünde AKP'den ve onun seçmenleriden oluştuğunu bilmeliyiz- bütün bu kesimleri kucaklayacak bir lisan ve bir strateji yaratıp bizim mutlaka bir değişim yapmamız gerekiyor. Bu değişim Türkiye'nin değişimi olacaktır. CHP buna liderlik edecek ama asıl strateji ne yapıp ne edip 2019'da Türkiye'de normalleşmeyi sağlayacak, Türkiye'de tansiyonu düşürecek, bu memleketteki 80 milyonu göz göze bakabilecek bir noktaya getirecek; stratejiyi uygulamalıyız. Biz onun hesabını yapmalıyız." ifadelerini kullandı. 

'HEDEFİMİZ YÜZDE 60'

2019 Seçimlerinde hedeflerinin en az yüzde 60 olduğunu söyleyen Yılmaz, Kurultay'dan sonrası içinse "sonuç ne olursa olsun herkesin oyladığına saygı duyup etrafında kenetlenmemiz lazım" dedi.

YILMAZ'DAN YURT'A TEŞEKKÜR

Yılmaz, YURT Gazetesi içinse; "Gazeteniz çok başarılı, keyifle takip ediyorum. Bir kere çok iyi bir yayın politikası izletiyorsunuz. Toplumun her kesimine sesleniyorsunuz. Özellikle hekresin sinirlerinin gerildiği ortamda gerçekleri dile getiriyorsunuz. Bütün çalışanlarınıza derin saygı ve selamlarımı sunuyorum. Ayrıca kamuoyuna da bir tek sey söyluyorum; umudun ışığı sönmesin" ifadelerini kullandı.