CHP'li Yücel, AKP' yi Korku Sardı

CHP'li Yücel, AKP' yi Korku Sardı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin Konak, Balçova ve Narlıdere ilçeleri mahalle temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda konuştu

Yücel “AKP iktidarı ülkeyi yoksullaştırmış, halkı umutsuzlaştırmış ve ekonomiyi batırmışken, bizlerin seçimlerde başaralı olamamamız zor olan şeydir” dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı taban hareketi devam ediyor. İl Başkanı Deniz Yücel mahalle temsilcilerini dinlediği, görüşlerini aldığı toplantılar kapsamında Metropol ilçe toplantılarına başladı. Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmada konuşan Yücel, AKP’yi ve Genel Başkanları Recep Tayyip Erdoğan’ı yerel seçim korkusu sardığını ifade ederek, şunları söyledi.

TEMPOMUZ DAHA DA ARTACAK

Yaklaşan yerel seçimler öncesi çalışmalarımızı çok erken başlattık. Alan çalışmalarımızda halkla gerçekleştirdiğimiz buluşmaların dışında, bizler örgütümüzün heyecanını ve motivasyonunu arttırmak için örgütümüzle de sık sık bir araya geliyoruz. Seçimler yaklaştıkça tempomuz daha da artacak. Seçimin önemi dikkate alındığında, fazla zamanımız kalmadı Bizler zaman gözetmeksizin ve fedakarca çalışmak zorundayız. Bu çalışmalarda siz mahalle temsilcilerimize çok güveniyorum. Değerli arkadaşlarım sizler mahallelerde partimizin ilk halkla temas eden sorumlularısınız. Çok önemli bir görevi üstleniyorsunuz. Şimdi hiçbir dönemde çalışmadığınız kadar çalışacağınıza, mahallenizde bulunan herkese dokunarak çalışma yürüteceğinize inanıyorum. Hepimiz aldığımız sorumlulukların gereğini yerine getirir, omuz omuza çalışırsak önce yerelde sonra genelde partimizi iktidara taşıyacağımıza hiç şüphem yok.

BAŞARILI OLMAMAMIZ ZOR OLAN ŞEY

AKP iktidarının ekonomiden, dış politikaya kadar her alanda çok kötü bir yönetim gösterdiğini, yaşanan büyük ekonomik buhranın tek sorumlusu olduğunu ifade eden Deniz Yücel, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında bu aralar gündemi değiştirmek için çaba sarf ettiğini belirterek “AKP iktidarı ülkeyi yoksullaştırmış, halkı umutsuzlaştırmış ve ekonomiyi batırmışken, bizlerin seçimlerde başaralı olmamamız zor olan şeydir. AKP ve Genel Başkanlarını yerel seçimlerde başarısızlık korkusu sarmış durumda. Aslında haksızda değiller. Halk memleketin içler acısı, hepimizi üzen halini görüyor ve bu durumun sorumlusunun AKP ve Sayın Erdoğan olduğunu biliyor. AKP’lilerde bunun farkında. Şimdi insanlar yoksulluğu, enflasyonu, sarayın ve yandaşlarının zenginliğini konuşmasın diye gereksiz ve söylemlerinin gerçekliği olmayan yeni tartışmalarla gündemi değiştirme çabasındalar. Önce İsmet İnönü’yü kullanıp gündemi değiştirmeye çalıştılar olmadı. Şimdi de İş bankasını kullanarak gündem değiştirmeye çalışıyorlar ama artık millet bunlara kanmıyor. AKP’de farkında artık mızrak çuvala sığmıyor” dedi.

MİLLET GEÇİNEMİYOR, BUNLAR SERVETLERİNE SERVET KATIYOR

AKP’nin her sıkıştığında milli ve yerli edebiyatı yaptığını ama AKP’nin ne milli değerleri ve kazanımları ya yabancılara sattığını, ya da kendi yandaşlarına ayak oyunlarıyla verdiğini belirterek, şöyle konuştu.

Hani hatırlarsınız; Milletimize ağza alınmayacak, ahlaksızca küfür eden ve ses kaydı yayınlanan bir işadamı var. Milyon dolarlık, milyarlarca liralık, devlet ihalelerini alan kişi. TOKİ Emlak Konut tarafından rekreasyon alanı olarak ihaleye çıkarılan 23 dönümlük arazi, 4 buçuk milyon liraya bu iş adamı tarafından ihaleden satın alınıyor. Sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda, bir plan değişikliğiyle bu araziyi ticaret alanına çeviriyorlar. Şu andaki değeri belki 100 milyon lira. Bunların neresi yerli? Neresi milli arkadaşlar? Bunlar kendilerine yerli, kendilerine milli, kendilerine Müslüman! . Halk geçinemiyoruz diye feryat ederken, her gün yeni zamların ağırlığıyla vatandaşımız ezilirken, AKP, üstelikte devleti kullanarak yandaşlarının servetine servet katma derdinde. Halkımız tüm bunların hesabını sormaya hazır. Şimdi umut CHP. Ama bu umudu çalışarak yeşertmek ve çığ gibi büyütmek elimiz de. Tüm bunları anlatarak, her vatandaşımıza ulaşarak biz bu işi başaracağız