CHP'li Yücel'den 'Çalkaya' açıklaması!

CHP'li Yücel'den 'Çalkaya' açıklaması!

CHP İl Başkanı Yücel'den 'Çalkaya' açıklaması!

YURT-İZMİR

Balçova Belediye Başkanı ve başkan adayı CHP'li Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada aldığı ceza nedeniyle düşürüldüğüne yönelik iddialar gündeme geldi.

Seçim kurulu 4’üncü dönemi için partisinin genel merkezi tarafından yeniden aday gösterilen Başkan Çalkaya’nın durumunu Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) takvimi gereği partiler aday listelerini teslim ettikten sonra inceledi ve memnu hakların iadesi belgelerini istedi.   2 günlük sürede belgeler gelmezse Çalkaya’nın adaylığı kesin olarak düşecek.

Yaşanan gelişmeyle ilgili CHP İzmir İl Başkanı avukat Deniz Yücel’den ilk açıklama geldi.

Karabağlar’da partisinin seçim bürosu açılışında konuşan İl Başkanı Yücel şunları söyledi: Kimsenin demokratik hakkı, hele hele yıllardır bu kente İzmir’e hizmet eden insanların seçilme hakkı Cumhurbaşkanına hakaret gibi bir suçlamayla engellenemez. 1 yılı aşan bir mahkumiyet olmadığı takdirde seçilme hakkı engellenemez. Sayın Çalkaya’ya verilen ceza 11 ay 20 gün. Bunun peşini bırakmayacağız.İzmirlilerle birlikte bu yapılan haksızlığı engellemeye karşı en büyük cevabı sandıklarda vereceğiz.Hukuki süreç henüz bitmedi. Mehmet Ali Çalkaya’yı Balçova’da, Muhittin Selvitopu’nu Karabağlar’da,  Tunç Soyer’i de İzmir’de İzmirlilerin desteğiyle belediye başkanı yapacağız”