CHP'li Yücel:İzmir Sevdalısı Adaylarla Yola Çıktık

CHP'li Yücel:İzmir Sevdalısı Adaylarla Yola Çıktık

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi toplantılarının ardından belirlenen partisinin İzmir belediye başkan adayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yücel, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer olmak üzere açıklanan tüm belediye başkan adaylarının İzmir kültürüne sahip, İzmir sevdalısı olan ve halkın tam desteğini alacak isimler olduğunu ifade etti. Yücel açıklamasında şunlara yer verdi.

İZMİR YİNE İZMİRLİLER TARAFINDAN YÖNETİLECEK

İzmir, Cumhuriyet Halk Partisinin en çok değer verdiği illerin başında geliyor. İzmir bizim ideoloji olarak, hizmet anlayışı ve yaşam tarzı olarak tam anlamında uyuştuğumuz kentimiz. Tüm bu ortak değerlerimiz üzerinden, İzmirlilerin beklentisini karşılayacak hassas çalışmalarla adaylarımızı belirledik. İzmir'in 31 Mart'tan itibaren büyükşehir belediye başkanı olacak isim Tunç Soyer'dir. Soyer' i İzmirlilere anlatmaya dahi gerek yoktur. Seferihisar'da yaptığı işleri, tüm dünyanın beğenisini kazanan çalışmalarını, çiftçiye ve üreticiye verdiği desteği, turizme yaptığı hizmetleri, sivil toplum kuruluşlarındaki etkinliğini ve uluslararası alandaki vizyonunu tüm İzmir çok iyi biliyor. Söz verdiğimiz gibi İzmir'in bildiği, İzmirlinin tanıdığı, İzmir kültürünü yaşam tarzı haline getirmiş bir büyükşehir belediye başkan adayımız var. Tunç Soyer ismi İzmir'e hayırlı uğurlu olsun. 31 Mart seçimlerinin ardından İzmir büyükşehir belediyesi yine İzmirliler tarafından yönetilecek. İzmirliler taşı ve toprağıyla kendisine ait olan bu kenti bugüne kadar rantçılara, iktidar yandaşlarına, İzmir’i tanımayanlara teslim etmedi, yine teslim etmeyecek. Tunç Soyer'le birlikte, Sayın Aziz Kocaoğlu' nun başlattığı İzmir modeli daha da gelişecek, daha da büyüyecek. Bizim derdimiz de, hayalimiz de, sevdamız da İzmir. Bu aşkla, bu anlayışla Tunç Soyer ile birlikte CHP İzmir'de yine kazanacak, İzmirli yine kazanacak.

SÜKUTU HAYALE UĞRAYACAKLAR

Açıklanan İlçe Belediye Başkan Adaylarının tamamının İzmir'e yakışan, çalışkan, dürüst ve hizmet etmek için can atan isimler olduğunu söyleyen CHP İzmir İl Başkanı "Artık İzmir'in adayları açıklandı. Şimdi belirlenen adaylarımızla, mevcut belediye başkanlarımızla, aday adaylarımızla ve tüm örgütümüzle daha da çok çalışma zamanı. İzmir'de yürüttüğümüz Çalışmalarımız şimdi daha da hızlanacak. İzmirli her gün bizleri sokaklarında, kahvelerinde, dükkanlarında görecek. Biz İzmir ile hesap görmeye çalışanlardan, İzmir'e olmaz vaatlerle gönül yapmaya geldik diyenlerden değiliz. İzmir bizim evimiz, yuvamız. İzmir'in tüm Türkiye'ye umut olan duruşuna yakışır adaylarımızla şimdi yeniden İzmir vakti. Tüm Türkiye 31 Mart'ta bir kez daha İzmir'den doğacak çağdaşlığın, özgürlüğün, hizmetin, barışın ve demokrasinin güneşi ile aydınlanacak. Örgütümüz şimdi daha da birbirine kenetlenerek çalışacak. Kendi içimizdeki demokratik yarışımız sona ermiştir. Şimdi tüm örgütümüzle omuz omuza çalışarak İzmirliye hak ettiği yönetimi ve hak ettiği hizmetleri sunma, bugüne kadar yaptıklarımızı aşma derdindeyiz. CHP'de ayrışma, kavga, bölünme bekleyenler her dönemde olduğu gibi bu dönemde de sükutu hayale uğrayacaklar " dedi.

REFERANSIMIZ KANDIRILANLAR DEĞİL, İZMİRLİLERDİR.

Yücel, partilerinin aday belirleme sürecinde işletilen demokrasinin, tek adama biat eden ve onun ağzından çıkanı emir kabul edenlere fazla gelmesini anladıklarını söyleyerek "Biz diktatörlükle yönetilen bir parti değiliz. AKP'de olduğu gibi kimin oturup kalkacağına, kimin konuşup konuşmayacağına, kimin aday olup olmayacağına tek bir adam karar vermiyor. Biat kültüründen başka bir şey bilmeyen, demokrasiden, demokratik yarıştan, adaletten nasibini almamışların, CHP'de demokrasinin işletilerek yapılan aday belirleme sürecini anlaması, algılaması zaten beklenemez. Diktatörlük, biat etme, ötekileştirme, yandaşlık İzmir'in ve CHP'nin yapısına, ilkelerine asla uymaz. Kendi anti demokratik uygulamalarının, kapalı kapılar ardındaki çekişmelerini n, kim FETÖ'cü kim değil kavgalarının utancını yaşayacaklarına, bir de partimiz üzerinden bir rant sağlama girişiminde bulunmasınlar. Artık anlamaları lazım; Bu polemik arayışları, bu algı yaratma çalışmaları kendilerini daha da komik gösteriyor ve İzmir nezdinde her defasında daha da büyük kayıplar yaşatıyor. Biz bu yolda siyaseten cambazlık yaparak saraya hoş gözükmeye çalışanlarla değil, İzmirlilerle birlikte yürüyoruz. Referansımız terör örgütleri tarafından kandırılanlar değil, İzmirlilerdir. " dedi.