CHP lideri '49 mükerrer imza' skandalında ilk kez konuştu

CHP lideri '49 mükerrer imza' skandalında ilk kez konuştu

CHP'nin 3-4 Şubat'ta gerçekleştirdiği 36'ncı Olağan Kurultayı'nda '49 mükerrer oy' krizi yaşandı. CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce yarıştı. Muharrem İnce adaylık için 166 delegenin imzasını Divan Başkanlığı'na verdiğini öne sürdü. Divan ise İnce'nin sunduğu imza listesinde 49 delegenin imzasının mükerrer olduğunu açıkladı. İnce listesinde mükerrer imza olmadığını iddia ederken CHP lideri Kılıçdaroğlu bu imzalardan feragat ettiğini açıkladı

KILIÇDAROĞLU İLK KEZ KONUŞTU

Mükerrer imza tartışması yaşanırken İnce bütün televizyonların haber bültenlerine katıldı, konuştu fakat CHP lideri Kılıçdaroğlu bu konuda hiçbir açıklama yapmadı. Kılıçdaroğlu, mükerrer imza krizine dair ilk kez konuştu.

'MÜKERRER İMZA AHLAKİ DEĞİL'

CHP lideri mekerrer imza vermenin ahlaki olmadığını belirterek; "Biri çıkar, “Oyumu şuna veriyorum” der ve verir. İki tarafa imza atmak hiç ahlaki değil. Geçen kurultayda da Muharrem Bey’e imza verenler vardı. Hiç kimse “niye imza verdin” diye sormadı kendilerine. Ya da biz “hadi bunları partiden atalım” diye bir şey düşünmedik. Ortaya çıkan tabloya ahlakilik temelinde bakıyorum. Dolayısıyla bunun üzerine öncelikle düşünmesi gereken o arkadaşlarımız" dedi.

O ADIM MYK'DA TARTIŞILACAK

CHP lideri 'mükerrer imza verenlere yaptırım uygulanacak mı?' sorusuna ise "Henüz, “nasıl bir adım atılacak, hatta atılacak mı?” diye bir kararımız yok. MYK’da tartışılır, bir karara bağlanır" ifadelerini kullandı.

'LÜTUF DEĞİL, DEMOKRASİYE İNANÇ'

Kılıçdaroğlu, '49 mükerrer imzanın' diğer aday İnce'ye yazılması talebi için de, "Önce şunu söyleyeyim: Hiç tereddüt etmedim bu kararımı alırken. Dolayısıyla bir lütuf değil, demokrasiye duyduğum inanç. Bir şekilde ortaya çıkmış bir sorunu vakit geçirmeksizin Sayın İnce lehine çözerek tartışmayı sonlandırmak istedim. Kurultayın o aşamasında Sayın İnce’nin genel başkanlık yarışına girmesini engelleyecek bir sonucun çıkması doğru olmazdı. Bu sayede arkadaşımız tartışmasız bir şekilde genel başkanlık yarışındaki yerini alabildi. İkincisi, gerekçesi ne olursa olsun bir delegeyi, divan önünde imza tercihini açıklamak zorunda bırakmayı da doğru bulmadım" dedi.

SAHTECİLİK Mİ VAR?

3 Şubat'ta gerçekleşen Kurultay'da Divan Başkanlığı'nın belirlediği 49 mükerrer imza listesi ortaya çıktı. Listede ismi bulunanların çok az bir kısmı mükerrer imza verdiğini kabul ederken, bazı delegeler de 'kesinlikle mükerrer imza vermediklerini, imzalarını Kılıçdaroğlu'na verdiklerini' ifade ettiler. Bu isimlerden bazıları imzalarının 'taklit' edildiğini iddia ederek 'hukuki yollara başvuracaklarını' belirttiler.

İŞTE DİVAN BAŞKANLIĞI'NIN BELİRLEDİĞİ İDDİA EDİLEN 49 MÜKERRER İMZA LİSTESİ...

Bu listede adının olduğunu öğrenen bazı CHP delegeleri sosyal medya hesabından isyan etti. CHP Kadıköy delegesi Nilüfer Daşdelen, imzası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu desteklediğini belirterek şu paylaşımı yaptı:

İsmini vermek istemeyen bir başka CHP delegesi, bir İlçe Başkanı da Kılıçdaroğlu'na imza verdiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı'nda asıl yarış Parti Meclisi(PM) seçimlerinde yaşandı. CHP liderinin yayınladığı Anahtar Liste büyük oranda PM'ye girdi. CHP Kadıköy İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı'nı kaybeden Pınar Uzun da Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer buldu. Pınar Uzun'un Kadıköy Belediyesi'nde taşeron işçi olarak çalıştığı öğrenildi. uzun'un taşeron işçiliği bırakacağı iddia ediliyor.

Uzun'un isminin 49 kişilik mükerrer imza listesinde olduğu da dikkatlerden kaçmadı.