CHP lideri: Darbeyi fırsata çevirerek demokrasiye, yargıya ve rejime karşı darbe yaptılar

CHP lideri: Darbeyi fırsata çevirerek demokrasiye, yargıya ve rejime karşı darbe yaptılar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu twitter hesabından 'kontrollü darbe' ve 15 Temmuz'a ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu AKP iktidarının 15 Temmuz 'kontrollü' darbe girişimini fırtasa çevirdiğini belirterek "Darbeyi fırsata çevirerek demokrasiye, yargıya ve rejime karşı darbe yaptılar. Türkiye kendi darbesini uygulayan bir iktidarla yönetiliyor!" ifadelerini kullandı.

'249 ŞEHİDİMİZİN ELLERİ YAKANIZDADIR'

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz2un gerçek sorumlularının ortaya çıkmasının engellediğini belirterek "Kontrollü darbeyi kendi ikballeri için kullanıp, gerçek sorumluların ortaya çıkmasını engelliyorlar. 249 şehidimizin elleri yakanızdadır!" yazdı.

"AKP ADALETİ PARAYLA SATIYOR"

"CHP'nin ismini terörle ve darbeyle yan yana zikredenler, darbenin araştırılmasını neden engellediğini AKP Hükümeti'ne sormalıdır." diye yazan Kılıçdaroğlu 'damatların' FETÖ'den tutuklanıp daha sonra serbest bırakılmasına da çok sert çıktı. Kılıçdaroğlu "Meslek hayatı boyunca FETÖ ile mücadele etmiş gazeteciler içerdeyken, parası ve kayınpederi olanlar serbest. AKP adaleti parayla satıyor!" ifadelerini kullandı.

"CHP DARBELERE KARŞIDIR"

CHP lideri son tweetinde ise şu ifadeleri kullandı: CHP ordu darbesine de, 15 Temmuz darbesine de, 20 Temmuz darbesine de karşıdır. CHP'yi darbeci diye karalayanlar şeref ve namus yoksunudur.