CHP liderinden kritik adım... 

CHP liderinden kritik adım... 

Tüzük değişikliği için 9-10 Mart tarihlerinde olağanüstü kurultay çağrısında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sürpriz bir hamle geldi. Kılıçdaroğlu, tüzük değişikliği taslağını tartışmak için partisinin bütün organlarını olağanüstü toplantıya çağırdı.

Olağan Kurultayın ardından Tüzük değişikliği için düğmeye basan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yaptığı MYK toplantısında, parti içi demokrasi ve şeffaflık için sürpriz bir karar aldı.

Kılıçdaroğlu, tüzük değişikliğinin şeffaf, demokratik ve Türkiye’ye örnek olacak bir şekilde yapılması için kurmaylarına talimat verdi.

Hazırlanacak tüzük değişikliği taslağının hemen partisinin bütün teşkilatlarına en kısa zamanda ulaştırılması talimatını veren Kılıçdaroğlu, “Şeffaf olacağız. Parti içi demokrasi konusunda Türkiye’ye örnek olacak bir tüzük değişikliği yapacağız. Bunun için katılımcılık olmazsa olmaz şiarımız olacak. Onun için taslağı herkese ulacak şekilde ulaştırın ki, herkesin önerisini alalım” talimatını verdi.

HEPSİNİ TOPLAMA KARARI ALDI

Kılıçdaroğlu, bununla da yetinmedi, 9-10 Mart tarihlerinde yapılacak Tüzük Kurultayı’nda yapılacak değişiklikler konusunda Parti Meclisi, Milletvekilleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin düşüncelerini almak için 2 Mart tarihinde Ankara’da toplantıya çağırdı.

İL BAŞKANLARI İLE TARTIŞILACAK

CHP Lideri, 4 Mart tarihinde ise 81 il başkanını Ankara’da toplayarak, hazırlanan tüzük değişikliği hakkında düşüncelerine başvuracak. Ardından Kurultaya sunulacak tüzük değişikliği taslağına son şekli verilecek.