CHP Munzur için eylem yapacak

CHP Munzur için eylem yapacak

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, kente gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile son orman yangınlarını değerlendirdiklerini belirterek, Bakan Eroğlu ve Vali Tuncay Sonel'e çözüm konusundaki önerilerini aktardığını söyledi.

Tunceli'deki bir otelde, düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, orman yangınları ve Munzur Çayı üzerinde yapımı planlanan HES'lerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dün kente gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile orman yangınları konusunda fikir ve önerilerini aktardığını anlatan CHP'li Erol, şöyle dedi:

"Birincisi dedik ki; devlet tabii ki kamu düzeni ve kamu otoritesini sağlamakla sorumludur. Bunlara yönelik operasyon yapma hakkına da sahiptir. Hiç bir şartta ve koşulda ilimizde operasyon yapılmaması ile ilgili yorum yapma hakkını kendimizde görmeyiz. Ama, unutulmaması gereken bir noktada şudur; Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir. Kamu özgürlüğü ve kamu otoritesi ve güvenliğini sağlarken, kamu özgürlüğü ve yaşam hakkını da görmezden gelemez diye sayın bakana taleplerimizi ilettik. Tabi ki bir bölgede operasyon yapma, kararı verme yetkisi alma ve operasyonu yaparken kendine göre tedbir alan sorumluluğu devletindir, devlet yönetiminindir. Bu anlamda aksaklıklar olmuş mudur? Olmuştur. Önemli olan bundan sonra aksaklıklar olmamasına dair çözüm önerilerini hem sayın bakanımıza hem de sayın valimize ilettik. Özellikle sayın valimize bu süreçteki duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ederim. Gerçekten her noktada, her saatte aradığımızda, hem süreçle ilgili bizi bilgilendirdi, hem de sürece bir an önce çözüm bulabilmek için elinden gelen bütün gayreti sarf etti."

Başbakan Binali Yıldırım'ın Munzur Çayı üzerinde yapılması planlanan baraj ve HES projelerinin yeniden değerlendirilmesiyle ilgili talimat verdiğini belirten CHP'li Erol, konuyla ilgili CHP İl Başkanlığı'nın 23 Eylül'de büyük bir eylem planladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Tunceli için hayati önem taşıyan ve dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın her Dersimli'nin, kendini sorumlu hissettiği Munzurumuz'un üzerinde yapılması planlanan HES'ler ve barajlarla ilgili düşünce, kaygı, endişelerimizi sayın bakana ilettik. Daha önce de benim görüşmelerim olmuştu. Sayın bakanla da olmuştu. Sayın bakanımız dün kamuoyuna yönelik bir açıklama  yaptı. Aslında Başbakan'ın bu konuyla ilgili projelerin yeniden değerlendirilmesi ile ilgili bir talimatı olduğunu ve bunun doğrultusunda yeni bir değerlendirme yapıldığını söyledi. Eski enerji bakanımız Taner Yıldız bey de bu süreci takip ediyor. Sayın başbakanın talimatlandırmasıyla. Süreci takip ediyorum. Bundan sonraki direniş hikayemiz Tunceli'de, Dersim'de yapılması gereken en önemli işlerden bir tanesi Dersim'in kültürüne tarihine geleneklerine sahip çıkmak adına bu talebi bir ideolojik değil, inanç değerlerimize sahip çıkmak adına Munzur'daki baraj ve HES'lere karşı çıkmayı bir yurttaş olarak bir Dersimli, Tuncelili olarak sorumluluk hissediyorum ve bu sorumluluğu herkesin paylaşmasını istiyorum. 23 Eylül'de Tunceli'de bununla ilgili büyük bir eylem, yürüyüş yapacağız. Bunu kamuoyuna yansıtmak için sürpriz sanatçılarımız gelecek, köşe yazarlarımız gelecek, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız gelecek. CHP İl Başkanlığımız'ın önderliğinde bir yürüyüş olacak."