CHP M.Vekili Köksal: Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP'den vatan haini çıkmaz

CHP M.Vekili Köksal: Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP'den vatan haini çıkmaz

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM de yaptığı konuşmada Türkiye’de adaletin tesis edilmesi için korkmadan mücadele edeceklerini söyledi.

Köksal, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na verilen 25 yıl hapis cezası dolayısıyla Genel Kurul da konuşma yaptı.

Atatürk’ün kurduğu Gazi Meclis’in üyelerine gözdağı verilmeye çalışılıyor

Köksal, "Bugün menfaatiniz gereği oynadığınız kantar, yarın sizin için de lazım olabilir. Büyük bir sevinçle geldiğim, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Gazi Meclis’in üyelerine gözdağı verildiği, demokrasinin askıya alındığı, hukuksuzluğun tavan yaptığı, adaletin iktidar partisi mensuplarının damatlarına işlediği bir Türkiye’de halkın vekili Enis Ağabeyimiz, sadece gazeteci olduğu için, muhalif olduğu için ne yazık ki tutuklandı" dedi.

CHP, Atatürk'ün partisidir, vatan haini çıkmaz

Teröristlerin elini kolunu sallayarak gezdiğini belirten Köksal, "Şu işe bakın ki IŞİD’li teröristlerin elini kolunu sallayarak gezdikleri, FETÖ’nün siyasi kanadının üstünün kapatılmaya çalışıldığı, Atamız’a hakaret edenlere neredeyse madalya takılacağı bugünlerde Enis Ağabeyimiz, vatan haini yaftası ile tutuklanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet’i kuran partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir" diye konuştu.

Önce FETÖ'nün elini ayağını öpmek için sıraya girenler yargılanmalı

Köksal, "Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partiden vatan haini çıkarmaya çalışanlar, Enis Ağabeyimiz’e bu yaftayı vurmaya çalışanlar, önce FETÖ ile et ve tırnak gibi olup ’Gel de bu hasret bitsin’ diyenleri, Pennsylvania’da 'Hocaefendi' diyerek ağlak FETÖ’nün elini ayağını öpenleri, FETÖ’cülere devletin arazilerini peşkeş çekenleri, Türkçe Olimpiyatları’nda FETÖ’ye methiyeler dizmek için sıraya girenleri yargılasınlar. Bu ülkede muhaliflere biçtiğiniz ceza, ya zindana atmak, ya işten atmak. Korkmuyoruz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkarken korkmuyordu. Biz de bu ülkeye adaleti getirmek için korkmuyoruz. Biz, sonuna kadar dayanacağız. Adalet için, Türkiye’de adaleti tesis etmek için..."' ifadelerini kullandı.