CHP MYK, belediye başkan adaylarını açıklayacak mı: Belli oldu!

CHP MYK, belediye başkan adaylarını açıklayacak mı: Belli oldu!

CHP'de bugün gözlerin çevrildiği MYK'da CHP örgütlerinin merakla beklediği sorunun yanıtı belli oldu.

CHP'de bugün gözlerin çevrildiği MYK'da CHP örgütlerinin merakla beklediği sorunun yanıtı belli oldu. Faik Öztrak açıklamasında belediye başkan adaylarının atanmasıyla ilgili "Gündemimizde bu husus yoktu. Alınan yetki çerçevesinde yapılacak atamaları konuşmadık" dedi.

KILIÇDAROĞLU YETKİ ALMIŞTI
CHP'de cumartesi günü Parti Meclisi'nde 71 belediye başkan adayı daha açıklanmış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM'de kalan belediye başkan adaylarının açıklanması konusunda CHP PM'den yetki almıştı.

Cumartesi günü yapılan yetki devrinin ardından CHP örgütlerinin gözü bugün CHP MYK'ya çevrilmişti.

MYK'DA ATAMALARI KONUŞMADIK
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gazetecilerin "Belediye başkan adaylarının ataması konusunda takvim var mı? Bugün MYK'da gündeme geldi mi?" sorusuna yanıt verdi.

Öztrak açıklamasında, "Gündemimizde bu husus yoktu. Alınan yetki çerçevesinde yapılacak atamaları konuşmadık" dedi.

İSTİFA EDENLERİN YERİNE ATAMA YAPILACAK
CHP'de istifa eden ilgili olarak da Öztrak, "Boşalan ilçelerde gerekli atamalar yapılacak" dedi.

DSP'YE GEÇEN ADAYLAR
Öte yandan CHP Sözcüsü Öztrak, belediye başkan adayı olmak için DSP'ye CHP'lilerle ilgili olarak da, "Bir partiden aday olamayınca diğer bir partiden aday olmak üzere parti değiştirmek milletimizin teveccüh ettiği bir tavır değildir. Buna tevessül edenlerin partimizin oylarını böleceği kanaatinde değilim. Milletimiz bugün aday olmadı diye partisini değiştiren yarın bize de hizmette sırtını çevirmez mi?" dedi.

CHP'de açıklanan belediye başkan adaylarının dışında en çok merak edilen yerler ise şöyleydi; İzmir'in Bayraklı ilçesi, İstanbul'un Maltepe ve Silivriilçeleri, Muğla'nın Bodrum ilçesi.

Bu 4 ilçenin atamasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aldığı yetki çerçevesinde yapacak.