CHP'nin Beyoğlu adayı Alper Taş, vaatlerini sıraladı

CHP'nin Beyoğlu adayı Alper Taş, vaatlerini sıraladı

CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, bugün yoğun katılımla gerçekleşen aday tanıtım toplantısında vaatlerini sıraladı.

CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, aday tanıtım toplantısı için bugün CHP Beyoğlu İlçe Binası önünde bir açıklama gerçekleştirdi.

Seçim çalışmalarının başlangıcı mahiyetindeki buluşmaya katılım çok yoğun oldu.

Özellikle gençlerin ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği buluşmada konuşan Taş ‘Biz makam mevki için cebimizi doldurmak için aday olmadık. Derdimiz halkın sorunlarına çare olmak. Bunu da başaracağız’ dedi.

Alper Taş şunları söyledi:

Beyoğlu’nu rantın talanın yağmanın olmadığı bir yer haline getireceğiz. İnsanların huzurla dolaştığı kentin dokusunun bozulmadığı bir Beyoğlu kuracağız. Kadınların çocukların gençlerin kendilerini özgürce ifade ettiği bir Beyoğlu için yola çıktık. Bizim sözümüz var Beyoğlu halkına. Beyoğlu’nun tüm mahallelerinde tüm sokaklarında sözümüzü söyleyeceğiz. Halkımızın tapu sorununu konut sorununu çözeceğiz. İnsanların sorun çözmek için parti binalarına gelme mecburiyetini ortadan kaldıracağız. Bize oy versin vermesin herkesin ihtiyaçlarına çare olacağız. Biz karşılıksız olarak sevdik bu halkı.

Yoğun ilgi
Yoğun katılımla gerçekleşen buluşmada Taş’ın sözleri sık sık alkışlarla kesildi.”Bu memleketi soyanlar sokaklarda gezecek de biz mi gezemeyeceğiz. Görürsünüz nasıl gezeceğimizi” diyen Taş, “Beyoğlu’nun 1515 tane sokağı var. Hepsine gireceğiz. Sorunları dinleyeceğiz. Bize Kasımpaşa’ya Piripaşa’ya giremezsiniz diyorlar. Biz bu toprakların devrimcileriyiz. Biz halkımızla birlikte olacağız her yerde olacağız. Beyoğlu 45 mahallesiyle kültür sanat merkezi olacak. Kentsel dönüşümdeki sorunlarla ilgileneceğiz” ifadelerini kullandı.

'Beyoğlu bir kadın kenti olacak'
Beyoğlu’nun kadın kenti olacağını, cinsiyet ayrımcılığının olmayacağını, kadın danışma merkezleri ve sığınma evleri olacağını belirten Taş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Buradaki sorunları yıllardır çözmediler. Herkese tapularını vereceğiz. Huzur evleri, sosyal evler, alzheimer merkezleri kuracağız. Her mahalleye kreş açacağız. Her zaman yoksuldan yana olacağız, ezilenden yana olacağız. Beyoğlu doğasıyla barışık bir kent olacak. Parklar çoğaltılacak. Beyoğlu bir kadın kenti olacak. Cinsiyet ayrımcılığı olmayacak. Kadın sığında evleri kuracağız. Beyoğlu’nun 45 mahallesinde dayanışma kooperatifleri kuracağız. Sosyal yardımları keseceğiz yalanı atıyorlar. Sosyal yardımlar aksine daha da artıracağız. Kimse bizden çılgın proje beklemesin. Beyoğlu’na küçük sahici ve samimi dokunuşlar gerekiyor”

Esnafları koruyacağız
“Esnafın sorunlarını esnaf meclisi ile çözeceğiz. Vergilendirme adil olacak. Masa ve sandalye yasağını kaldıracağız. Beyoğlu’nda neşe sokağa çıkmalı. Biz her şeyi bilenlerden olmayacağız. Örgütlü Beyoğlu’nun kendi kendisini yönetmesini istiyoruz. Belediyenin bütçesini Beyoğlu halkı hazırlayacak. Seçilirsek Beyoğlu’nun bütçesini hemen halka açıklayacağız.  Beyoğlu’nu 45 mahallesinde kurulacak mahalle meclisleri ile yöneteceğiz. Kimse belediyede işini yürütmek için CHP’nin ilçe başkanlığından vize almak zorunda değil. Sadece Beyoğlu vatandaşı olması yeterli olacak. Halkın çıkarını koruyacağız. Mal mülk biriktirmek için gelmiyoruz. Herkesin yaşam tarzına saygı duyacağız”